Recap avd: en bild säger mycket...

Som vanligt har mycket hänt sedan sist, men jag ska fatta mig kort genom lite bilder och filmklipp istället. De som är vänner med mig på fb vet redan om allt detta.



 

6 juni så var det flaggdressyr på Kultomten. Robin och jag slog personligt rekord i LC:2an med 72.14%. Första gången över 70% då det inte varit Gunilla som dömt. Denna gång blev det ingen diskussion om vem som blev klubbmästare eftersom jag vann båda deltävlingarna. Däremot blev det många andra diskussioner (Tydligen anser vissa att man kan vara för bra för att bli klubbmästare).

 

Jag står nu iallafall i valet och kvalet om jag verkligen ska rida div III, för det första så verkar inte alla vilja ha med mig i laget...för det andra så kanske jag vill ut och tävla LB och LA istället, men det är så få tävlingar i höst som är på den nivån och dessutom så blir man lätt bortlottad från dem. Jag får se helt enkelt.

 



Senare samma kväll gick jag och Ninjus ut på en härlig promenad. Detta fångades på film:


 

Kul ändå att hon börjat få koll på hur långt kopplet är så att hon inte rycker armen ur led på mig :P




En dag (10 juni) fick Ninja för sig att det var okej att ligga på bordet:

 

Jag satt med datorn i soffan, Ninja satt bredvid mig och kollade ut genom fönstret, då hon helt plötsligt gick upp på bordet och lade sig utan vidare eftertanke, som om hon alltid fått vara på bordet. Vi har strängt tassförbud på bordet så jag förstår inte var hon fått denna idé ifrån (har däremot haft mina misstankar om att hon ligger på bordet när inte jag är hemma).




16 juni kom Lina hem. Jag mötte upp henne på tågstationen så gick vi och lunchade med en hel del struntprat och en mumsig efterrätt på det.

 

Det är skönt att ha henne hemma men det är synd att hennes hem ligger i Mariestad. Fortfarande så har jag ingen av mina närmare vänner på så kallat "spontan-avstånd". Att både jag och Lina jobbar mycket i sommar förenklar inte situationen...men vi ska ändå försöka mysa en hel del i sommar. Lina är ju min BFF trots allt!



Igår var det träningshopptävling på Kultomten. Robin och jag tänkte utmana oss själva lite och försöka oss på en bana på 100cm. Jag hade hoppats att vi skulle vara utomhus...men det ville inte vädergudarna. Det blev en trång liten bana men för en gångs skull så gynnade Robins storlek litegranna. Det som var mindre roligt var att framhoppningen var belägen i samma ridhus som banan i sig. Problemet var inte banan i sig, framhoppningen var kanske inte heller så tiptop med det överlevde man det med....det som är tråkigast/svårast är att Robin inte taggar på samma sätt som inför riktig tävling där man dundrar in på banan. Nu har han ju värmt upp på banan och spänningarna försvinner. Han är alltså ungefär som han är när vi tränar. Det positiva var att vi var felfria på vår första 1meters "tävling" :D Det tråkiga var att han var lite seg och opeppad så jag kunde inte spänna fjädern så mycket som jag hade önskat. Johanna berättade iallafall efteråt att hon fångade det hela på film:



Det är nyttigt att se sig själv på film. Ja visste att jag rider med höga händer för att få upp honom lite i fram...men inte SÅ höga. Det får slipa lite på. Kul att se iallafall att han vågar lyfta upp hovarna i fram mycket bättre nu sedan vi började använda magplatta. Sedan vi började med det så har han verkligen börjat ta för sig mycket mer och tvekar mindre. Han har inte stannat på ett hinder sedan dess, hur fel vi än kommit. Annars är det nästan lite jobbigt att hoppningen också börjar gå så pass bra nu. Jag är sugen på Gotacupen nästa år men den är samtidigt som div II dressyr och jag är tveksam till att jag har pengar till både och, att Robin orkar båda eller att Magda kan släppa iväg honom så mycket. Många svåra val.


På torsdag så åker jag på midsommarfirande i Eksjö med Lina och min härliga klasskamratsdansking Anki. Ser fram emot en liten minisemester!