Löpande Idol-skrivning: Kval 3

De sista fem gubbarnas tur i dag. Min favorit är det Erik som håller favoritplatsen för min del. Han har varit någon jag velat se mer av sedan han sjöng "I want to break free" på audition för många år sedan. Jag missade slutauditionen och undrade sedan var han var någonstans när kvalen satte igång. De har på något vis lyckats placera en av mina favoriter i varje omgång av de fyra omgångarna...detta är bra för oddsen.

Ha ha, juryn är lika rolig som alltid med solglasögon och Jihde fortsätter bevisa att detta är familje-TV genom att göra min specialare, peka finger med en kliande rörelse.

Gammel-Patrik är först ut...Idols egen Bono säger Jihde, snarare Meatloaf med avklippt hår. Börjar tamt och sen kommer det igång lite, men håller fortfarande fast vid att man inte ska välja en låt som sjungs av en mer fantastisk sångare än en själv om de inte är helt olika röstmässigt eller i arrangemang. Tror inte att han kravlar sig vidare.

nu är det.....SURPRISE!...Paus

------------------------------

Nu kommer mannen som förändrats en hel del sedan förra året. Piercings, tatueringar....vad hände? Hur som helst så ger det honom nog en liten push så att han sticker ut mer. Neeeee...säg inte att han ska sjunga den förbannade låten...han har i och för sig en röst som är heeeelt olik Jason Miraz så det kommer säkert bli bra, men jag tycker att det känns för safe. Nja, hans röst passade inte så bra till den här låten. Det som gör hans röst speciell försvinner lite i den snabba texten, men gillar i och för sig den lilla reagge känslan som infinner sig nu...nice, synd att det inte är hans stil bara...tveksamt...ytterst tveksamt.

Nu är det snart Carl. Nu har vi höga förväntningar...bara det inte blir FÖR perfekt=tråkigt. JA! Kul låtval, Det blir alltid eget om man väljer en låt av det motsatta könet...smaaaart, även om jag är osäker på om just den låten är den bästa för honom. Något saknas i rösten känns det som, han låter bäst när han trycker på lite mer, vilket denna låt inte riktigt tillåter. Laaaamt. Besviken är jag.

Nu är det RoboRabihs tur. detta kan bli intressant, men troligen segt. Han har inte varit världens roligaste att titta på när han sjunger, mer en recording-artist. Han har en speciell/bra röst som jag gillar men något saknas, det lilla extra troligen. När man sjunger som honom är det inte så svårt att hitta passande låtar, den han valt nu är sådana låtar han kan sjunga med sin röst...men trist. Kan vara så att han är nästan lite FÖR stereotypisk för den genren. Jag gillar inte långt hår i nacken på killar...ush och fy.


PAUS!

--------------------

Gillar inte kvällen hittills, varför var inte Nicklas med i kväll istället? Då hade chansen varit större att han tagit sig vidare bland alla tråkmånsar utan utstrålning i kväll.

Nåväl, de sparar iallafall min/allas favorit till sist i kväll. Kommer han att palla favorit-trycket? Han har fått himla mycket exponering i år.

NU.....ÄR....DET....ERIK!!! Egentligen gillar jag inte att han är knallröd i ansiktet när han sjunger....ÅH grymt låtval!.... kommer förhoppningsvis få den lite rock. Den här låten kan han visst sjunga utan att han tar i så att han spyr. Me like...helt olikt orginalet med så olika röster men på ett bra sätt, lite gitarrer bara så hade han varit hemma. Himla bra tycker jag! Bravo! Ännu en av mina favoriter som visar att de förtjänar en plats på min topplista.


Svårtippad kväll.....Erik är given, sen står det nog mellan eeeeeeeehhh...alla förutom herr gammal. SVårtippat, svårtippat. Resten var ungefär lika tråkiga. Blir spännande att få veta svaret i kväll...och som jag uttryckt mig tidigare i bloggen så behövs folk som kan åka ut tidigt också.


Jag är åter tillbaka i morgon kl 20.00

löpande Idol-skrivning: Kval 2

Idol fortsätter nnnnnnuuuuuu säger Jihde.

Idag är det alltså 5 kvinnors tur att fightas om finalplatserna.

Andreas har fortfarande solbrillor på sig, Mr Pink-eye....brillorna han har är lite fulare och mindre blingiga än de han hade på sig i går.

Innan jag hört någon av de tävlande i kväll så är det iallafall fröken Mariette som är favorit och Moa är ogilla-objektet.

Sabina Täck är först ut...ooo, fint efternamn, nästan som Bäck ;) Hon har varit lite tråkig i slutaudition, vilket är tråkigt, för hon har ju det mesta....hon ser bra ut och sjunger bra...men saknar "det". Gillar inte låtvalet hon gjort i kväll, Hon måste koncentrera sig så mycket på sång och text att mycket annat försvinner. Jaaa...Andreas uttryckte sig bra, en motorcykel med för många hästkrafter va denna låten för henne.


Efter pausen är det Moa, henne gillar vi inte...

----------------

SCOTCH står det på Jihdes T-shirt....Detta är ju barn-TV

Vil gillar inte Moa, för tydligen ska hon vara en dryg person som trycker ner andra för att må bättre själv. Kommer från säker källa gott folk! Tyvärr så kan hon ju gå vidare ändå för att hon har kort hår, hade det varit långt hade hon varit körd. Lite för mycket självsäkerhet på scen som kan få folk att rösta eller springa åt andra hållet. Bättre än förväntat, hon har varit lite anonym. Tyvärr bra ord från Juryn så tror hon kan ta sig vidare.


Mysig scenutstyrsel på Clara, smart att ta vara på lockarna och välja en sådan här låt, dock lite för segt och svårt att slå orginalet...aldrig smart att göra en låt som man inte kan överträffa orginalet på eller göra HELT annorlunda. Anonymt.

Kul skämt Jihde! "Jag vet var du bor Andreas...i LA, Stockholm, Geneve..."


men guuud....vad är det för modebloggsmygreklam de gör...tur att det inte är SVT.

Mariettes tur! Jes! Hon har en sådan där kunglig, vördnadsfull aura som gör att man känner sig trygg. Men stylingen är jag osäker på, mer färg hade önskas. Varför väljer alla Idoler långsamma låtar...egentligen? Denna låten passar ju annars det Mariette verkar stå för, lite lagom politisk. Rysningarrrr....SKITBRA! Ja ja JA! Jag vill bara se mer av henne...

Nu är det PAUS!

----------------------

Erikas tur...hon verkar söt, snäll och sjunger fint men även där är det lite för anonymt. Kan hon sticka ut? Ja, vilken röst hon har iallafall, men återigen....kläderna? Att göra en sådan nätt liten flicka dubbelt så stor är väll bara elakt, finns få som passar i volangklänningar.

Nu har alla sjungit. Får jag väla så är det Mariette och Erika som går vidare, även om Erika gärna får åka ut i något av de första delfinalavsnitten, sådana behövs ju också. Tyvärr finns det som sagt en liten chans att Moa går vidare, finns nog vissa som gillar hennes stil.

Återigen klockan 20.00? Vad säger Jihde, menar han inte senare i kväll?

Vi "höres" imorn igen klockan 20 iallafall :D


löpande Idol-skrivning

Kollar på Idol-kvalen. Skriver allt eftersom programmet fortskrider....så ursäkta mig för mitt talspråksskrivande.

Calle...calle calle calle....skakig start, sen kom han igång....och ja, grabben kan verkligen sjunga den musiken han troligen lyssnar på men åh, nästan lite pinsamt att se honom på scen. Vilsen liten pojke...

Niklas är min favorit i kväll. Jag skiter i om vissa tycker att det gick sådär. Jag vet att han kan bättre. Jag vill höra honom sjunga annat än den låten han framförde...något ösigare. SKICKA HONOM VIDARE SVENSKA FOLKET! Dessutom jobbar han på McDonalds....sådant ska belönas.

Andreas...vad håller han på med? Väljer en låt som sjungs av en grym sångare med grym känsla och gör den med en tråkig vanlig sångröst med öberdriven känsla...dvs teaterkänsla. Han kanske ser självsäker ut men det är inte alls säkert att han går vidare. Att välja den låten var självmord för hans Idolkarriär.....och snälla....RAKA DIG!

Eddie kommer säkert gå vidare, vad jag än säger.....han sjunger ju Michael Jackson som är himla hypad just nu...ingen vågar odigga något med MJ just nu, men Eddie är duktig...han vet hur man för sig och det är minst lika viktigt för en Idol som en killercool-röst.

Jon...pallar han trycket i kväll? Jajjemen, skit också, han var ju bra. jag såg honom aldrig på första audition och tyckt att han verkat överskattad, lite överplanerade gester här och där, bortsett från det är han jätte duktig!!!

Det blir hårt i år.....men Nicklas ska vidare!

Är det två som går vidare?...Då tror jag Jon, för att han gjorde ett fint nummer....eller Eddie :P......och självklart Nicklas, för han är nog lite utav en flickfavvo.


änd aaaaaaaaaaaaaaaaaaaajjj vill alvääääääjs lavv jooooooo!

I morgon, eller i dag, beroende på hur man ser det, så drar jag och Sarah med H till Göte Borg och hälsar på hans sambo, Lise Berg. Vi ska tillbringa hela eftermiddagen i Balder hade vi tänkt...och sjunga "I will always love you" och ha sådana där fjortispingpongbollsdiadem på huvudet.

Så ring inte...i Balder kan ingen höra något annat än våra skrik...

hum...

....är det min mage eller mina djur som låter så konstigt?

Cravings!!! Ge mig!

Ett par sådana här skulle jag inte tacka nej till.

happy birthday? Jes, det har jag! :D

Jag fick en himla fin födelsedagspresent i dag, en två veckors resa till slipsarnas land av min jättefina gubbe. Försök att klå det om ni kan :D

tack så mycket

I dag har jag fått min första födelsedagspresent...















































....toalettpapper från mamma! Precis vad jag behövde :D

I am B. I drink tea. Won't you dance around with me?

Mattias har sagt att jag ska få en valp i födelsedagspresent. Får jag inte det nu så blir jag jätteledsen och gråter...

Smörgåstårta på fredag! Hört att Coop ska ha goda.



Någon som minns Floorfiller?...Den svenska "förlagan" till So you think you can dance som gick på 3an för många herrans år sedan. Akira som var så poppis i Talang 2009 gjorde sin TV-debut i Florrfiller. So you think you can dance är mycket bättre än vad Floorfiller någonsin var och i kväll är det dags för finalen att visas i svensk tv.

Men hur som helst så är här en nästan skrämmande intervju med en av Floorfillerdeltagarna.