Matfestivalskonsert

Sitter vid Linas dator. Oorginaserat inlägg. Äter, dricker breezer och skriver och pratar samtidigt.

Jag o sanna o Lina har precis kommit hem från Poodleskonsert. Sanna tvingade mig dit...men vad gör man inte för sina vänner. Jag har jättesvårt för den musiken...pudelrock, gnällrock...vad ni nu vill kalla det. Jag är inte så bra på genrebestämning.

Men det funkade live. Det gjorde det. Precis när jag börjar stampa takten med foten ska sångaren genomföra ett klädbyte.

Åh HJÄLP! *kräkreflex*


(Bara så ni vet, han hänger den åt höger)

...

Min mammas dator är knäpp...
hinner inte ta itu med problemet nu...
....så ser det konstigt ut, så är det mammas fel
...det är alltid mammas fel.



(Nä, det är det inte. Jag är för lat, ha ha!!!)

Ordbajs

 
Sitter hos mamma och snyltar mat och snor dator. Det är lite läskigt när man blir utan dator och känner sig som halvt handikappad. Ett beroende? Skulle tro det :P

Men innan jag kan ta itu med min dator så måste jag ta itu med min lägenhet. Det värsta är att jag inte har någon musik att städa till. Då blir det tv:n som står på, och då blir det att jag fastnar framför den istället :P Får väll koppla ihop min gamla stereo och kräva tillbaka alla skivor som Josse lånat i........två år. När jag flyttade behövde jag dem inte längre, jag hade ju datorn i min lägenhet. Nu behöver jag dem. Bara inte Josse tar det på fel sätt. Hon tror att jag vill "göra slut" med henne ibland vilket verkligen inte stämmer. Jag har bara alltid varit såhär. Engagerad till tusen, sen andas lite men såsmåningom engagerar jag mig igen.....och då menar jag inte bara kompisar utan även hobbys. Sedan skyller jag faktiskt lite på mitt jobb också. Klart mina gamla gymnasiekompisar slutar fråga om jag ska med på aktiviteter om jag nästan jämt svarar att jag jobbar eller ska upp tidigt nästa dag....eller som med Josse, hon jobbar dag jämt, sedan har hon hästen på kvällarna. sen måste hon gå och lägga sig....och det är väldigt vettiga rutiner. Mina rutiner är helt sjuka. Jag har t o m lite problem med att ändra dygnsrytm vilket resulterar i sömnproblem de dagar jag försöker lägga mig tidigt. Precis när kroppen börjar ställa om så är det dags för att jobba sent igen. Så vi kan praktiskt taget bara ses på helgerna. Jag är ledig var tredje helg. det finns mycket jag vill göra på mina helger. Jag önskar att jag hade fler. En positiv sak är iallafall att jag slutar 15.15 när jag jobbar dag. Det är grymt bra.

Det är intressant att man kan sätta sig vid en dator, utan att ha någon aning om vad man ska skriva, och sedan ordbajsa ur sig massor av saker som legat och tryckt. Det är det fina med bloggar.

I morgon ska jag till staden och beställa vänsterlinser. Tappat två stycken. det hade jag glömt bort till jag skulle byta linser i förrgår och märkte att det bara fanns linser i högerpaketet. Mycket irriterande, särskillt som dessa börjat suga sig fast. Känns inte bra. Jag kan inte rida i glasögon så linserna får hänga med någon vecka till.

Jag vill ha en ny cykel.

På Torsdag ska jag leka med Lina. Hon skulle överraska mig vid 11.00 men det blev lite svårt när vi kom på att jag var på jobbet då. Jag undrar vad hon skulle göra?....tror att om jag inte jobbat skulle hon stått där i högsta hugg med mopp och diskmedel klockan 11 på morgonen och tvingat mig till det som jag verkligen behöver...städa. Eller så står kameragänget och alla från "Rent Hus" i min trappuppgång för att överraska mig med ett reportage hemma hos mig.
Men näe Lina. Om bara du kommer och hjälper till blir jag tacksam, men skickar du RH-mupparna på mig då "gör jag (fan) slut"

 

Bajs

Det där sablar till Final Fantasy VII spel gav mig virus! Webbläsaren har ballat ur totalt. Detta innebär som ni säkert förstår att till jag tagit tag i och löst problemt så kommer inläggen inte dugga så tätt.

Nu ska jag äta lite Lina-lagad kassler och sen ska vi ner till staden och sen ska vi sparka ut Jonas. (avskedsfest till gubben som ska börja skola och försöka bli smart)

Lina är på ironihumör i dag

"Ja jag kommer o hämtar maten nuuuu!" säger jag

Wanna play me?

Vaknade 13.30 av att regnet slog emot fönstret. Tur det, annars hade jag nog sovit till 15.00.

Har inte gjort något i dag. Försöker få tag på Final Fantasy VII, men vi får se hur det går. Såg att de hade det på webbhallen för ett halvår sedan, men inte nu längre. Det hade väll varit för mycket att hoppas på. Jag är enormt sugen på ett bra spel...ett spel man kan sitta länge med. Saknar spelet Okami. Det är ett förbannat bra spel,som att läsa en fantastiskt bra bok, men vill nog inte spela om det riktigt än. Jag vill att det ska bli lite luddigare först, så att det blir intressant och spännande igen. Spelar jag det nu så kommer jag ihåg precis allt, bara att springa igenom det. Det kan förstöra spelet för mig. Grim Fandango kanske? Ett av mina andra favoritspel. Det var ett tag sedan jag spelade det, ska nog kika efter och se om det finns bland mina skivor någonstans...

...annars kanske ni har några förslag? Jag gillar spel med bra handling, men inte så förtjust i skjutspel och krigsspel. Får lite små-ångest av att spela sådana spel. Jag skyller allt på den där "prövapåkonsolen" de alltid har i leksaksaffärerna, Goldeneye....skitspel. Förstörde allt! Traumatiserad för livet.

Korta "Tidsfördrivsspel" är också bra. Då menar jag spel som guitar hero och super mario. Ett spel man kan sätta på, även om man bara vill spela i 15 minuter.

Lina den smarta tanten gjorde en kul grej när vi....eeee.....var på väg någonstans....kanske, troligen hem från Stockholm...men kul va det iallafall! Vi listar våra top tre saker. Ett bra sätt att få perspektiv och ordning må jag säga. Bra Lina!

Så här kommer favoritspelen, inte de bästa jag spelat, utan favoriterna. Jag gjorde den på 30 sekunder så helt ärligt stämmer den troligen inte :P

Top tre favoritspel
1. Okami
2. Grim Fandango
3. Pokémon

(4. Monkey Island 3+4, 5. Guitar Hero)




Screenshot från Okami och omslaget till Grim Fandango

Det var ju just snyggt...

...jag orkar inte gå och lägga mig :P

Är alldeles för trött.


*Dunk, dunk, dunk...*

...huvudet vill bara explodera. Längesedan sist jag hade en sådan värk. Den bästa medicinen brukar vara att sätta sig på en häst och rida. Då släpper alla spänningar och huvudvärken försvinner. Men i dag ville sig inte huvudvärken ge sig riktigt.

Annars gick det bra på hoppningen. Legacy och Gigant är två helt olika hästar att hoppa så det tog några språng innan jag kom ihåg hur jag fick fram det bästa ur Gigant. Men de två sista sprången... mycket fina. Anna J hängde med till stallet. Hon har inte sett mig rida på evigheter. Hon tyckte att jag utvecklas väldigt mycket sedan senast. Det tycker jag också. Jag har blivit en mycket mjukare och lugnare ryttare. Hon tyckte även att både Legacy och Gigant var fin fina hästar.

Efteråt fick Anna en enormt bra idé. Vi åkte till statoil så jag kunde få i mig lite riktig mat. Det är så typiskt Anna, min lilla plastmamma :) Där fortsatte vi att diskutera allt mellan himmel och jord.

Men nu har jag snart varit hemma i en timma och funderar väll på att snart ta mig till sängs.

Min arbetskamrat Lottie är förresten ute efter att införskaffa sig en hästgård. Tycker jag låter som en bra idé! Jag fick komma och hjälpa henne hur mycket jag ville med hästarna sa hon. Åh, va det skulle vara skoj och lärorikt! Hoppas det sker på riktigt...

Mina ögon ploppar ur snart

Räknade lite i dag.

7 timmars totalsömn på två nätter/dygn. Det är inte bra.

...ska nog ta och höja den siffran med två innan träningen.

Min första arbetsdag

Min första arbetsdag var väldigt rolig. Jag hade saknat mina kamrater på jobbet och gick på speed hela dagen. Det var lite som att komma tillbaka till skolan. Efter 13.00 dog min hjärna (sov bara 4 timmar i natt) men kroppen hade så mycket energi så den rörde sig av sig självt. Den positionen jag hade i dag var perfekt för mig i dag (B.O.P) Då kunde jag koncentrera mig på vad jag höll på med istället för att hålla koll på alla andra (som jag annars jämt får göra). Annars hade nog det kunnat gå illa...förvirrad pannkaka som är vilsen är bara förnamnet på hur jag ibland kunde space-a out...så tur att tempot mitt var uppe i övrigt. Såg till och med att vissa stammisar var glada att se mig igen. Det var skoj.

Nu måste jag till stallet. Första lektionen för terminen.

Trerätters på 10 min

Nu tusan har jag lyxat till det...
Trerätters!

Förätt: Skagentoast
Huvudrätt: Ricottafylld Tortellini med Basilikasås (Findus)
Efterätt: Nachos med guacamoledip

Till detta dricker jag: ProViva Ekologisk Fruktdryck, Päron Kiwi

Senast jag åt trerätters...det var nog på balen. Lite skillnad i pris.

Får nog även tillägga att detta var snäppet godare också....

Jordgubbskräm, 1% jordgubbar

Nu har jag köpt min salami....och en massa andra saker jag hade cravings efter. Som t ex guacamole dip. Blev grymt besviken....smakar inte alls i närheten lika god som den vi hade på jobbet....inte så konstigt kanske. Jag kollade på innehållsförteckningen nu....Avocado 1,5%.
Vill påpeka att det är ingen såntdär konstigt mäske utan Santa Maria Tex Mex....den var i och för sig inte äcklig heller...tre av fem får den.

Köpte mat också...men märkte att maten jag tänkte äta i övermorgon inte får plats i frysen så får äta den nu istället och hoppas att maten jag tänkte äta i dag klarar sig i kylen till imorgon...

...ja ja, det märker jag väll i övermorgon om inte annat :P

oj!

Jag fick precis just nu en craving efter en salamimacka...
....får nog gå och handla sen.

motbevisad

Yay!

I was proven wrong!

Anna hörde av sig en stund senare....efter att jag ringt henne några gånger :P. Så vi stack direkt till Harrys, tänkte att vi skulle skita i förfest och sätta oss där och bara va lite och innan klockan 23 så är det ju gratis inträde. Vi fick minsann lägga på ett litet kol för att hinna. När jag kommer dit, lite smått uppstressad, så ska jag visa upp mitt leg. Ve och fasa när jag upptäcker att det jag hemma trodde var mitt leg visade sig vara mitt Veromoda-kort! Vakten var snäll nog att släppa in mig ändå. *phew!*. Vi köpte oss något att dricka, så satt vi där och pratade och hade jättetrevligt. Helt plötsligt var klockan 00.45 och vi kom på att vi kanske skulle dansa lite. Så det gjorde vi. Tiden gick förvånandsvärt fort med tanke på att vi va där så tidigt. Vi hade med andra ord riktigt trevligt.

Jag gillar att bli motbevisad ibland. Jag hade fel! :D

väntar...

Hon sa att det skulle ta två timmar ungefär....nu har det gått tre.

Kanske kan inte vissa personer ändra på sig ändå...

Hatar att bli sviken. Hoppas att hon inte gör det igen...snälla, visa att jag har fel.



Att våga hoppas på något fint är att skjuta sig i huvudet
Utan personlig insats - Hästpojken

Sugen på grejer

Blidde ingen Lina. Hon hade viktigare saker för sig. Vi hade ju inte bestämt något så det var ju lugnt med mig. Hon kan ju inte gå runt och vänta på mig hela livet.

Men kanske har det ordnat sig ändå! My friend Anna J är fortfarande i Skövde, så hon skulle höra av sig när hon var klar med sin familj. Hoppas bara att det inte var som förr i tiden...."Jag hör av mig"....sedan...inget. Men det tror jag inte. Sedan om det blir utgång vet jag inte...Maybemaybe. What to ware är den vanliga frågan som pluppar upp då.

I går såg jag till min förvåning att jag är med på Youtube
http://www.youtube.com/watch?v=5P7lrkZxy7o

tjejen som rider när det är kassa färger är jag....så är bara med två klipp (ca 0:40 och 01:23)....men jag förstår hon som klippte ihop det, ser ju förfärligt ut! (färgerna alltså) Det var min och Legacys första tävling (90 centimetersklass) och jag var minsann den enda i mitt lag med ridskolehäst ; )

Åh, sablar va sugen jag blir på att tävla när jag ser detta!!! Skönt att Hopplektionerna drar igång igen på Tisdag. Jag vill hoppa! Synd att man inte har en mamma som vill köra hästtransport... eller en pappa som fortfarande tycker att det är kul med hästar. Då skulle jag kunna tävla lite mer. Behöver RUTIN! Får dåligt samvete av att fråga Josse hela tiden så kommer bara ut på Cup-tävlingar.
 
Varje gång jag hör Animals - House of the rising sun så tänker jag på min mamma. Det är en av min mammas favoritlåtar. Jag tycker om min mamma, så det är en av mina favoriter med.

Man hittar mycket på stan

I dag har jag varit i staden med my old friend CarroBarro! Så skönt att hon ska flytta till Havstena nu så jag kan leka med henne lite oftare. Saknat henne en hel del. I staden hittade jag två par reashorts och ett fint oversizelinne med en livsfarlig panda på. Hittade även lite fika på rådhuset...men det gjorde getingarna också. ÅÅåååååååh! vad jag avskyr de små krypen!!! DÖ! Carro och Lollo, som vi hittade på stan i en provhytt, bara skrattade åt mig. Jag kunde verkligen inte slappna av. Äckligt varmt var det också. Hade jag inte förväntat mig...så kände hur jag blev snuskigare och snuskigare. Svettfläckarna bara växte på min T-Shirt kändes det som. Otäckt.

Det var medeltidsmarknad också. Allt till min och Linas kusin Arns ära. Doften av nykanderade mandlar blev för mycket för mig och Carro så vi köpte en påse att dela på...himmelskt...men nu när jag kommit hem så har de blivit svala. Då är de inte alls lika goda längre. Smakar bara socker.

Sista helgen på semestern. Jag vill verkligen ut i kväll! Men verkar som om inga andra ska det. Så blir nog att rulla till LinaPina och dra lite fler filmer = movies.

Att våldgästa en öppen dörr...

Det blev en lyckad våldgästning...eller....ja....nästan.
Hon visste ju att jag skulle komma och öppnade dörren till mig innan jag ens nått hennes dörr.

Men det hon INTE visste var att jag hade släpat med mig min gamla DVD-spelare.

"Jaså, Anne-Lie tycker att vi borde se på film?" säger Lina.
"Anne-Lie tycker att vi borde se The Prestige!" utbrister jag.

För er som inte vet är The Prestige en av mina absoluta favoriter. Ligger lätt på min top 5 lista över bästa filmer jag någonsin har sett. Jag har försökt att få Lina se den i....ja....sen vi började umgås privat och lite innan det till och med. Nu hade jag dessutom sparat mig. Velat se den igen i någon månad nu men sagt till mig själv att nästa gång jag ser den så ska Lina se den med mig.

Så jag satte igång att hacka all frukt, som jag även hade med mig som en liten trevlig bonus, och Lina vispade grädde. Jag är usel på att vispa grädde, blir bara smör av alltihopa. När allt var klart ställde vi fram fruktsalladen och skulle sätta på filmen.

"Var har du kontrollen?" frågar Lina

Skrääääääääp! den hade jag ju glömt! Inte kunde vi styra allt direkt på apparaten heller. Det var bara att låna Linas cykel och hämta den. Det var härligt att cykla på en cykel med en riktig växel.....den var oväxlad, men fortfarande trögare än min....det var härligt. Livsfarliga bromsar dock. Tur att det var lite trafik.

Sedan kom jag tillbaka, vi ploppade i filmen och tittade.
Jag gillar att se vissa filmer med personer som aldrig sett den förut. Jag gillar att se/höra deras första reaktioner. De är ofta så ärliga. Lina verkade tycka om filmen iallafall. Salladen vet jag var mycket uppskattad, av både henne och min tomma mage.

Sedan åkte jag hem. På min trasiga cykel....kedjan hoppade endast 2 gånger!!! fantastiskt...




Nothing is impossible, Mr. Angier. What you want is simply expensive.
Nikola Tesla - The Prestige

missin' the point

Nu ska jag våldgästa Lina.
Fast det vet hon redan om.

Orkade inte våldgästa någon som inte är hemma. Hon visste inte om det för en timma sedan iallafall!

Va i helv...

"Whaaaaaaat?!?!?"

Det var min reaktion när jag läste
den här artikeln.

Nästa år?!?! Jag kan ju inte påstå att de är något att ha egentligen men så här kan de ju inte göra. Det är ju tradition! Något att se fram emot. Jag förstår ju iof varför det händer.


Ingen annanstans kan jag läsa om detta än. Inte i min bibel.

....är det första aprillo?


23

23 är den magiska siffran.

Det är siffran som står för hur många gånger min kedja hoppade under perioden mån-ons, och då har jag bara använt cykeln till och från stallet.

....jag vill ha en ny cykel. vet att det bara är att spänna kedjan men det är mååååånga många fler fel på den. Trasiga kullager, trasiga växlar, inget stänkskydd i fram, trasiga lampor, kassa bromsar och trasigt kedjeskydd.

Min mintgröna drömcykel finns på Sportex och kostar just nu 2500kr (Rea). Någon som vill köpa den åt mig?

En skruvmejsel någon?

Åh nej...

....precis fått tag på något som jag längtat så efter i ett halvår. Tsubasa Chronicle säsong 2. För er som inte vet så är det en av mina favorit manga/anime. Jag äger alla pocketböcker som utgivits på engelska men bara sett säsong ett av den tecknade serien. Jag har letat och letat och letat efter säsong två. Nu hittade jag den, paketerad och klar och tänkte bränna ut den så jag kan se den i min sköna soffa. Det är då det slår mig...

....det här är inte min gamla dator.....den här har ingen DVD-brännare.
Jag har varken orken eller skruvmejseln för att installera brännaren i den nya datorn.

Orka titta en hel säsong på datorn!

Rymlingar

I dag när jag kom till stallet så möttes jag av en överraskning.
Ridskolechefen sa att det var tur att jag kom så tidigt. Alla hästarna hade rymt från hagen och hade tagit sig till ett annat stall någon kilometer bort. Det var bara att ta sig ett träns, åka till platsen, sätta sig på en häst och rida barbacka hem.
Sedan var det bara att ta sig hem, alla hästar hade "motionerat sig själva i natt" som chefen sa. Så resten av dagen har bara varit slö.

Jag är så jävla trött på folk som ljuger för mig eller undanhåller sanningen för mig. Jag är inte så jävla dum som jag ser ut. Sedan har jag den egenskapen att jag är otroligt naiv och vill tro att en person talar sanning även om min magkänsla skriker att människan ljuger mig rakt upp i ansiktet. Sådana saker skapar inre konflikter i mig och då mår jag dåligt. Då vill jag hellre veta sanningen så att jag kan bearbeta den. Annars kommer jag att analysera sönder situationen och vara misstänksam och självdestruktiv....och det vill jag inte.

Jag har varit så glad de närmsta dagarna, jag vill inte tillbaka...


Det gör ont att veta, men lika ont att undra
För sent för Edelweiss - Håkan Hellström

Status

Sovit tre timmar i natt.
 
"Försov" mig en timma (vaknade när jag skulle men var inte vid fullt medvetande förrän en timma senare och förstod inte förrän då att jag skulle upp ur sängen)

Kedjan hoppade tre gånger på vägen till stallet.

Red Gigant

Fick i uppdrag att fylla på vatten i hagarna.

Badkaren som vi har vattnet i var smutsiga, fick tömma hälften av dem.

Fanns ingen skurborste där (som det brukar) så fick gå ner till stallet och hämtade en (det är en bit).

Skurade karen med en diskborste.

Fyllde på vatten (tar sin lilla tid, kass vattentryck)

Innom loppet av 5 min, när jag fyllde på det sista karet, hände detta:
Det började dugga.
Jag fick ett getingstick i nacken.
Det började regna.
Jag fick en stöt när jag skulle gå igenom stängslet till hagarna.
Himlen öppnade sig och regnet öste ner.
Min regnjacka låg 20 meter bort men jag hann ändå bli dyngsur.

Det kom två nya hästar till oss, en helt ny och en som var här förra året. Den från förra året försökte få av mig sist den var här.

Jag cyklade hem, kedjan hoppade 3 gånger.

Det började åska (rädd för åska)

Kom hem, hittade en oöppnad nötcremepå golvet.

Getingstatus:
fick sticket 12.00
klockan är nu 16:51 och det svider än

Matstatus:
Några klunkar yoghurt
Ett halvt glas saft
En nötcreme

Tröttstatus:
orkaaaaa!

Dålig "gåoläggasig-disciplin"

Hittade Sim City 3000

Spelade alltför länge...klockan är nu 04:00 och ska upp vid 08:00.
Vill läsa klart den där förbannade boken också innan jag somnar!

Hade kul igår förresten, funderar på att dicha matfestivalen och hänga med Anna till  Eskilstuna och hälsa på min gamla ridlärare Diddi som fyller 30. Anna, Diddi och jag var en oslagbar trio på dansgolvet på Bogrens en gång i tiden. Vore kul...saknar henne litegranna. Vi tre snackade t o m lite löst om att åka till Australien våren -07....men så blev det ju uppenbart inte.

För övrigt är detta min första semesterdag då jag inte gjort ett skit...förutom uggla framför tv:n och zappa framför datorn....eeeehhh....sova.

en vecka kvar...

...Dexter imorn....He makes my day!

Gah! Nu gick 10 minuter till!!!
Jag önskar mig självdisciplin i födelsedagspresent...

Ibland så händer det att man får en trevlig överraskning

Hästens dag gick riktigt bra.
Henrik tyckte det var riktigt roligt att hoppa igen och Legacy blev inte nersparkad av Gigant. Men det roligaste var ändå att min gamla vapendragare Anna J dök upp. Vi satt nästan ihop för ca 5 år sedan, gjorde hur mycket som helst tillsammans, särskillt i stallet, och det var hon som lärde mig att dricka :P Vi hittade alltid på något bus i stallet. Så nu ska jag, Anna och Hanna (en annan gammal stallkompis) ut och festa som på den gamla goda tiden. Hoppas det blir nice. Jag ska vara hos henne om ca 90 min. Men hon sover hos sina föräldrar just nu och de bor ju tre hus ifrån så det blir nog finfint.

Åååååh, Luna är så söt nu när hon sitter i mitt knä, tjötar en massa skit och äter bajs.




Jag, nyss hemkommen från stallet någon vinterdag,
och Luna, som ligger på sin favoritaste plats i hela världen...min hals/axel.
Gissar på att hon gillar att tjata örat av mig med sitt pipande.



5 min senare...

Aaaah!!! hon har klättrat upp på min nacke!. Nu sitter hon på ryggen!!!...livsfarligt!!! Hur fan ska jag få ner henne därifrån :P Hjälp! Hon nafsar mig på örat. NEJ! Jag får nog ta mig till sängen försiktigt och lägga mig på mage så hon kan klättra ner innan gravitationen hjälper henne alltför mycket med den saken...


"Överdriven konsumtion kan ha laxerande verkan"

Vissa röker cigaretter....jag tuggar V6 tuggummi.

Ett halvt paket om dagen brukar det gå åt när det finns hemma. Köper ett paket varje gång jag handlar.

Stortuggare?

På paketet står det: En daglig dos av 12 bitar rekommenderas. Ett paket innehåller 23 bitar.

Varför känner jag mig ändå då som en tuggummigalning?



....och nej....jag har inte kännt av någon laxerande verkan.

El Stockholmo - fortsättning Dag 2

Uttråkat....
...så här kommer fortsättningen på dag 2

_______________________________________

27 juli


Vi gick vidare till Skansen. Vi tänkte att vi skulle ta Skansenakvariet först eftersom det stängde två timmar tidigare än resten av parken. Inne på Akvariet hittade vi Nemo och Doris och Bubbelälskaren och alla andra Hitta Nemokaraktärer. Jag var happy, Lina trött. Men har man bara sett filmen en gång för länge sedan och inte som jag, 1000 gånger, så förstår jag om man kanske inte hoppar av glädje när man ser några fiskar. Lina fick även se sin kompis, kronprinsessan Victorias, apa. Vi såg också en kändis, Snoddas, ormen som Jonas Wahlström brukar visa upp i tv. Vi klappade lite på honom och Lina klappade lite på en spindel. Det var endast tillåtet att klappa spindeln på bakbenen. Lina frågade varför det var så..."Du skulle väll inte tycka om att någon körde upp en hand i ansiktet på dig?" blev svaret. Sedan tvättade vi händerna.

När vi kom ut köpte vi glass. Tre kulor i bägare: Blåbär, Daim och Polka. Vi fann Linas bror, hans tjej och deras nyvunna rosa jätteapa Arthur medan vi tog vårat mellanmål. Medan vi åt fick vi även bevittna ankornas version av West Side Story. Ett gäng ankor gick runt och letade lite mat, ett annat gäng ankor kom vandrande emot dem. Jag hade förväntat mig värsta kriget. Det blev det inte. Dessutom var det inte ankor utan något mer gåsliknande.

Det är tur att Skansen inte kallar sig för djurpark. Det hade varit en lögn. Vi såg bara hälften av de djuren som de påstod sig att ha. Inga Lodjur och inga järvar *gah!* Jag som så gärna ville se dem. Sedan stängde tydligen en del av skansen redan 18.00. Kunde de ju framfört lite bättre tycker jag nog...så jag fick inte se marsvinen i deras jättehage heller. Men några djur vi fick se var en halvdöende älg med ett blödande sår på hornet, en knubbsäl som satte i halsen och hostade i fem minuter och några sovande ungvargar....men vad vi fick leta efter dem! Det enda djuret som var piggt var en liten ensam gråsäl som gjorde några konster åt oss. Den ville jag ta med hem. Under promenaden i parken så hörde vi någon som härmade en get: "Määääääh!". Det visade sig senare vara en get....en liten killing som jättedesperat ropade på sin mamma. Den lät verkligen som en människa. Vi tänkte lite på Sanna och tänkte kolla på Illrarna, som i broschyren hette minkar, men de var också spårlöst borta. Det gör inget för ingen är nog lika söt som lilla Prada ändå. Efter en liten stund hittade jag även de världsberömda mytomspunna Citykorna!!!...och en social get som jag kliade mellan hornen i en kvart. Allt detta gjorde vi till Aladdins stämma. Det var någon Peter Jöback & Eva Dahlgren konsert på Skansen. Det området var avstängt så såg inget....men hörde massa. Jag hade hoppats på att de skulle sjunga "En helt ny värld"...men det gjorde de inte.

Sedan drog vi hem...otäckt trötta. Vi gick till en busshållsplats, bussen gick om en kvart. Orkade inte vänta så drog till nästa busshållsplats. Där va det massa folk och bussen blev full innan vi hann stiga på. Så vi gick tillbaka till den ursprungliga busshållsplatsen och fick finfina platser. Våra fötter var glada iallafall.

När vi kom hem åt vi upp morgondagens frukost, så det blir till att handla imorgon bitti med. Grönan imorgon!


Men stanna då!
jag när jag tyckte att tunnelbanetåget skulle stanna så vi kunde gå på



_________________________________

Dag tre dyker upp någon annan dag. När jag har lust...





mu!

I'm only happy when it rains

Precis kommit hem från en rolig utekväll på Husaren med LinaPina. Det regnar på ordentligt ute.

En av mina favoritsaker här i livet som jag inte tänker på alltför ofta....det är att vara ute i ruskväder, komma hem, få av sig alla blöta kläder, få på torra och ändå vara så där härligt regnblöt i håret.....precis som jag är nu. Jag hade gärna varit ute i regnet en stund till, men mycket roligare om man är med någon och gör något kul.

Nu ska jag sussa. Upp om ca 5 timmar och rida Legacy & Henrik inför Lördag. Har redan träningsvärk i hela kroppen efter tre dagars ridande, men de känns fina....mina små hjärtegull.

Även om jag gillar regn ibland så hoppas jag att det är över när jag vaknar, men iof så går min cykel bättre o regn...

De är inte riktigt kloka de där japanerna

Vi skulle lära oss en hel del om humorprogram av de där japanska tokarna

http://www.youtube.com/watch?v=cwvVh0_ZelI
ett extra plus är att lekledaren från Battle Royale är programledare.

Men det klippet som gjorde att jag låg dubbelvikt igår är det här:
http://www.youtube.com/watch?v=RIYVNr36B08
Jag fattar inte vad de säger men det är himla roligt, speciellt om man är en liten tv-spelsnörd...

Nu....So you think you can dance

Hästar hästar hästar hästar

Stallet.
Äntligen är jag tillbaka där. Jag trivs i stallet. En häst dömer en inte på samma sätt som en människa gör. En häst känner av en människas energi. Inga förutfattade meningar. Det den känner det är sanningen. Sedan att olika hästar reagerar olika eller olika mycket är helt normalt, precis som alla andra individer på den här planeten.

Idag var första gången efter sommaruppehållet som jag satt på en hästrygg.....eller två hästryggar hann jag med. Båda hästarna ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Min gamle trotjänare Henrik som jag har ridit i 6 år tror jag, men har inte ridit honom så mycket senaste året dels för att han inte är så förtjust i att åka till andra ställen och tävla, och Legacy som har stått i vårat stall ett år nu tror jag. Legacy var jag ute och hopptävlade lite i våras. I början var jag lite skeptisk till honom men nu är han helt otroligt mysig. Han är en väldigt speciell häst. Han är som en jättebäbis. Det bästa är om man håller honom glad och gör han något man inte vill så ska man inte bli arg för då stressar han bara upp sig och då blir allt pannkaka. Då tycker han att inget är roligt och då gör han ingenting man vill. Men håller jag honom positiv och berömmer honom när han gör rätt så gör han allt för mig, så gott han kan iallafall. Han har lärt mig otroligt mycket. Häst med mer personlighet är svår att hitta.

Men i höst blir det förhoppningsvis åter tillbaka till min "riktiga" tävlingshäst Gigant. Han var halt i våras men hoppas att han håller sig fräsch nu. Han är inte lika mycket bäbis som Legacy utan mycket stabilare och har ett enormt självförtroende på hoppbanan.

Hästarna har verkligen lärt mig något som jag har användning för på jobbet, eller om det är vise versa det kommer jag inte ihåg, och det är att det är ingen idé att brusa upp sig. Det löser inget. Förr kunde jag bli väldigt nervös om en häst hoppade omkring eller bara ville springa eller busa. Att vara nervös på en nervös häst är INTE bra. Nu för tiden bryr jag mig inte. Jag sitter på hästen och försöker få den att tänka på annat, inte mer med det. No Big deal!

På Lördag ska jag hoppa en uppvisningsbana med min lilla Henrik på Skövde Ridskolas inskrivning. Ska bli mycket kul. Inte hoppat honom på evigheter....men vi har ju varit klubbmästare han och jag, så det ska nog gå bra...Det var iof -05.

Ha ha, apropå klubbmästare så hittade jag ett gäng priser i stallet och minst ett tillhörde mig. Det drog tillbaka en massa minnen. Jag tror att mellan åren 2002-2008 så har jag varit klubbmästare i hoppning 5 gånger. 2 gånger på ridskoleponny (Sirius -02-03) och 3 gånger på ridskolehäst (Henrik -05, Olle -06, Gigant -08) Då ska det även vara med i beräkningarna att -07 deltog jag inte. Jag och Henrik hoppade en högre klass istället. Inte helt illa pinkat om jag får säga det själv.

Nog med skryt, nog om hästar.

Nu ska jag kolla på en gammal inspelning av Project Runway och äta det jag hittar i kylen

Ramlar till M-stad

Precis klivit upp ur sängen. Min hjärna är som vanligt grymt efter i någon timme eller två efter uppstigandet.
I dag blir det Håkan Hellström i Mariestad. Vi ska sova hos Linas föräldrar efteråt. Åter igen alltså....det är bra med kontakter.

Jag gillar Håkan. Det var ett tag sedan jag såg honom nu. Senast jag såg honom hade han släppt 2 skivor, nu är han uppe i 5 skivor och en EP. Det ska bli skoj och se hur han förändrats.

Bussen går on ca 1h 30 min så hinner inte skriva nån El Stockholmo i dag heller. Men då vet ni...iallafall. Ååååh, hoppas han spelar mina favoriter som uppsnärjd i det blå och minnen av aprilhimlen, men han spelar nog mest hitsen....men jag har MÅNGA favoriter där med så det skulle inte göra alltför mycket.

Om jag dör i morgon vill jag att de ska spela Det är så jag säger det på min begravning.


Egentligen är du inte kär i mig
och egentligen är det okej med mig,
för jag blir aldrig kär i någon,
såntdär är slöseri med tid,
men då slösar vi bort våra liv!
Minnen av aprilhimlen - Håkan Hellström

fulla dagar

Jag förde över 1000kr i morse....nu förde jag över 600 till.

Det får jättegärna vara löning snart.

Sticker strax och firar IllerSanna så inget el stockholmo i dag. Vill inte att ni ska få för mycket av det goda.



Han hade en gång varit ängel. Det var inte hans avsikt att Falla.
Han hade bara umgåtts i fel kretsar.
ur boken "Goda Omen" av Terry Pratchett & Neil Gaiman

El Stockholmo - Dag 2 - Den vilda jakten på BK

Nu har jag varit vid Örlen två dagar och bara njutit av solen. Igår tog jag med mig marsvinen så de fick äta gräs...och i dag tog jag med mig Lina så hon fick äta sol. Två riktigt bra dagar. det hände massor av skoj men har fullt upp att få ut Stockholmsresan nu när Lina hänvisat alla hennes bloggläsare hit....så jag hänvisar väll tillbaka angående Örlen-vistelsen i dag då. http://komid.blogg.se/2008/august/sunny.html  ...Känn pressen Lina!!! ; )

Här kommer iallafall dag två av mina dagboksanteckningar från Stockholm.
______________________________________________

27 Juli


Började dagen med att handla frukost på Konsum. Smörgåsar, apelsinjuice och skogsbärsyoghurt. Vi satte oss på mormoderns stora balkong och njöt av den svala morgonluften medan frukosten filosifierades ner. Sedan vid 10.00 drog vi ner till turistcentret för att köpa Stockholmskort. Det var otäckt lång kö. Vi hade nummer 55 och de var på nummer 22. Som tur var hittade Lina en lite kortare kö ämnad för de som bara ville ha Stockholmskort. Vi fick en liten trevlig pocketbok som innehöll information om allt fantastiskt vi kunde göra med Stockholmskortet. Vi hade väntat oss en broschyr, men neeeej...vi fick en pocket.

Sedan bar det av till Naturhistoriska muséet. Innan vi tog oss till tunnelbanestationen så hälsade vi på "min fontän". Den är belägen bakom kulturhuset vid Sergelstorg och den badade jag i för 6 år sedan.

Ett ganska internt skämt jag och Lina hade, särskillt på våran naturhistoriska utflykt, var att prata engelska en massa. Folk vet ju inte var vi var i från. Så vi såg det som en chans att bättra på den lite. Sen att vi på en microsekund kunde svänga till svenska var ju bara roligt. Det fanns massor av kul inne på Naturhistoriska. Vi lekte en massa frågesportslekar, gjorde stress och reaktionstest och vi kollade på en massa döda djur...men de ägnade vi inte alltför mycket tid på...vi skulle ju ändå få se de flesta i levande exemplar senare på kvällen.

Efter att ha vandrat omkring på muséet i mer än fyra timmar så kände vi oss väldigt kraftlösa och tomma i magen. Vi vandrade till stan och såg en byggnad med STOOOOOORA neonbokstäver: "Burger King". "Äntligen ett BK som inte ligger vis slussen" tänkte Lina. Vi tänkte även att den borde vara i den byggnaden någonstans....men icke! Lina var så trött och hungrig så hon klampade in i adidasaffären som var belägen under den stora skyltningen och frågade var det fanns. "!0 minuter gångväg utmed den gatan" sa tjejen i affären.
VA?!?!? Det va ju sketlångt! Inte fan kan de skylta flera hundra meter ifrån sig själva på det sättet utan att informera oss att det är just en jävla bit att gå. Inte undra på att det var tomt där...folk tröttnade att leta innan de hittade dit...eller gick vilse på vägen. Det kändes verkligen som på netonnet-reklamen. Jag började seriöst undra om detta BK verkligen existerade på riktigt. Hur som helst fann vi det. Jag köpte ett Derbymål....dvs en whoppermeny med plusmeny. Då fick jag tydligen sponsra ett lag med 5kr också.
Tjejen frågade "Vill du sponsra Hammarby, Djurgården eller AIK?"
Jag sa till tjejen "välj du"
Lina utbrast "Hammarby!!!"
Så....häng Lina, inte mig, för det Emil (AIK) och Arvid (Djurgården)...jag är oskyldig. Eller...häng inte Lina...gnäll på henne istället.
Arbetsskadad som jag är så jämförde jag maten med de andra två stora hamburgekedjorna. BK var MYCKET godare än Max, men jag kan inte riktigt säga om jag föredrar McD eller BK. Beror vad jag är sugen på. Det var grymt gott iallafall.

Sedan åkte vi buss. Trist busschaufför. Ironiskt nog hängde det en reklamposter bakom hans hytt: "Man kommer inte långt med fel inställning". Sedan åkte vi Djurgårdfärgan till Djurgården. Lina blev lite förtjust när kaptenen hoppade upp på båten, lika smidigt som Batman, och drog av sig tröjan. Vi gick till Junibacken och åkte Sagotåg. Det var jättemysigt....men var va Mio min Mio? Vi hade ju nästan hoppats på att få se Christian Bale där...lilla Jum jum. Katla var lite läskig, mitt hjärta hoppade ett litet extrahopp. Junibackentjejen som mötte oss efter turen frågade om det var läskigt "JAAAAAAAAAAAAAAH!" sa jag med stora ögon och smet ut ur lokalen.

Sedan blev det Skansen.



 Lina tvingade mig till en ful pose vid "min fontän"



___________________________________________


fortsättning följer...


För nu orkar jag verkligen inte skriva mer så resten av dag 2 och våran Skansenvistelse dyker upp i morgon. Jag är helt slut. Har inte sovit utan att behöva ställa väckarklockan på över en vecka nu. Det har blivit i genomsnitt fem till sex timmar per natt...inte bra.