Skit också...

...mina glasögon har spruckit i bågen.
De håller ett tag till men blir nog snart tvingad att köpa nya. Jag hade ju tänkt att vänta med detta.

Tagit fel dag på telefontiden till högskolan, den var ju igår! :P


Ja ja....jag är ledig i dag iallafall :D

Vem kan låta bli att le när det TÖAR ute!!! :D

Inte jag iallafall! Snart kommer cykeln ut ur förrådet igen.

Som vanligt har lite hänt sedan sist. Förra veckan var jag på gymmet hela två gånger! Vilket är ett årsbästa. Men jag lovar mig själv och alla andra att så fort snön försvinner så ska motionsbiten tas tag i igen. Förhoppningsvis så dröjer det inte alltför länge så som solen skiiiineeer :D

I torsdags så klippte jag mig i en frisy som jag tror att min mamma inte är så förtjust i. Rakat på sidorna och långt på skallen, typ Rihanna style. Nu kan jag väll tycka att det känns lite för mycket som en pälshatt och är den ofixad så ser det ut som en Nazi-frisyr, men med lite små förändringar nästa klippning så kommer den att bli awsome! Kul att jag hittat en frisör som vågar. Jag var lite trött på mesiga frisörer och tänkte testa en ny. Mindes Manamana från förr i tiden (typ 3 år sedan) och mindes att jag var nöjd med dom. Ringde dit och bokade tid. "Vill du gå till någon speciell?" "Näe, jag vet inte riktigt vilka ni har".
Nästföljande dag (När jag kommer på att jag vill klippa mig, då vill jag göra det NU) så gick jag dit. De hette inte ens manamana längre utan DIVA. Min frisör höll på med en annan kund och receptionisten bad om uräkt över att hon blev lite sen. Jag tittade bort mot en tjej med långt mörkt hår fyllt med löshår (som de flesta "äldre men hippa" frisörerna har) och tänkte att "jaha, det är hon som ska klippa mig".
Jag sitter och väntar med näsan i en tidning. Sedan kommer kvinnan mot mig. "Är det du som är Anne-Lie?" Jag tittar upp och där står Skövdetanten från "Ensam mamma söker". Jag började skratta inombords för mig själv. Hur mycker fördomar har jag då inte haft om henne TROTS att jag inte sett programmet?
Jag sätter mig ner och förklarar min version och hon fattar direkt vad jag vill ha och plockar fram rakapparaten. "Yes!" tänker jag, vars frisörers tolkning av mitt "Jag vill ha snaggat på ena sidan" har inneburit klippa ganska kort med sax. Vi kom överrens om att snagga båda sidor så att jag om jag vill kan resa på det, även om jag föredrar liggande åt sidan. Jag blev sjukt nöjd, förutom att det är lite kort då på den "långa" sidan. Hon var dessutom skoj att tjöta med då vi hade ungefär samma intressen. vi pratade mycket schlager, Idol men inget om "Ensam mamma söker". Jag tror att hon till en början trodde att jag visste vem hon var, men att hon sedan insåg att "Näe, hon vet nog inte vem jag är"...för när jag sa att jag är en nöjesfantast som har stenkoll på nöjesvärlden så började hon asgarva och det lät som om hon skrattade mer åt sig själv. Inside information fick jag också. "Jo, jag känner ju Kicken och han har ju varit ihop med Carola och hon är inte så helig som man kanske tror" och "Ola Svensson har superkomplex för sitt krulliga hår". Himla skoj. Så min bild av henne har förändrats lite. Som frisör får hon väl godkänt och anlitar henne gärna igen. Inga Divalater än inte, bara en massa kändisskvaller...vilket inte är mig emot ;P

Ridlektionerna är igång igen på ridskolan! Underbart!!! Jag tjuvade lite iof och red min Robin i torsdags. Jag hade ju sådan abstinens så jag ringde Magda aka fru ridskolechef och frågade "FÅR JAG RIIDAAAA? Jag blir TOKIG!" och det gick bra, det fanns en liten lucka mellan handikappslektionen och en ponnygrupp då det lilla skottade ridhuset var ledigt....och det var ju tur att jag red Robin den dagen för busen slängde av en på handikappslektionen när de skulle galoppera. Han körde ner huvudet mellan bena och skuttade fram. Som tur va var ryttaren lång och Robin liten, men det ororar mig ändå att han gör så...och det är bara i vänster galopp. När jag sedan red honom gick han stundtals finfint och stundtals var han lite övertänd. I vänster galopp bockade han hela tiden och bytte till höger. Så det blev mycket galoppfattningar det ridpasset. I slutet galopperade han finfint i båda varven och var en avslappnad, lydig gosse. Men något är det ju. Varför trilskas han bara i höger galopp och speciellt när man lägger till skänkel? I traven kan jag använda hur mycket högerskänkel som helst. Kanske är öm någonstans? Nästan så att det är värt att betala en massage åt honom. Han är ju trots allt min lilla dressyrstjärna.

Men igår hoppade vi. Han tyckte att det var grymt skoj och hoppade med bra aptit på hindrerna. Nästa tävling för oss är ju en hopptävling 5 april så det känns bra. Blir nog inget Klubbmästerskap då han tappat förvånansvärt mycket av sin "hoppnings galopp" men en clear-round ska vi nog ta oss igenom utan problem. Han är ju lite(mycket) mindre än de andra hästarna också. 95cm och maxbreddat är lite jobbigt....varför va de tvungna att höja 5 cm? Det gör så mycket! 90 hade han inga problem med :P Dumma regler och idéer. Vi får satsa på dressyr KM istället...om bara galoppen ordnar sig :P

Nu är klockan 15.07 och jag väntar FORTFARANDE på att studievägledaren ska logga in på msn. Man kan tydligen chatta med dem mellan 15-16 i dag angående utbildning. Jag har lite frågor innan jag ringer och bokar tid med dem, frågor som är lättare att ta skriftligt, särskillt som att jag har en smula telefonskräck innan jag träffat personen in real life. Jag är väll rädd för att personen ska bilda sig en uppfattning via telefonen då jag blir ganska blyg och tafatt. Nu kan jag iallafall ringa och boka tider hos frisörer, läkare och liknande, men förr var det också jobbigt. En övningssak som mamma säger.

Nu är hon inne! Dags att planera framtiden.
Sedan ska jag byta på djuren, städa min sida av sängen, handla mat (ska prova på att göra makaronpudding för första gången i dag :) och i kväll blir det bio med min gubbe. Alice i underlandet förstås!

På lördag ska jag måla barn i ansiktet på jobbet med Sarah :D och på söndag så åker vi ner till Skåne igen och hälsar på. Kanske sker det ännu ett framtidsavgörande val då ;) Längtar!


Vad vi djurälskande människor utsätter oss för.

Åh, gud va rädd jag blev!

Gick förbi marsvinsburen. Såg att både Ichi och Luna låg och vilade. Luna som alltid brukar rycka till när jag smyger mig på låg där blickstilla med öppna ögon.
"Andas hon?" tänkte jag.
Såg ingen andning.
Blev lite orolig.
Petade på henne.
Hon rörde fortfarande inte en fena. "Men herregud! Har hon dött?!?!"
Petade lite till och flyttade huset lite.
DÅ rörde hon sig. Men åhå vad rädd jag hann bli!

Varför utsätter vi människor oss för sådan smärta egentligen? Vi vet ju att djuret ska dö någon dag och troligen(förhoppningsvis) blir det innan vi gör det och vi blir lika ledsna och förstörda varje gång. Varför utsätter vi oss för detta. Mina små lurvisar har troligen nått lite mer än halva sin medel-livslängd. Jag kommer att vara ett vrak den dagen de försvinner.

Vilken härlig dag

I dag är klockan 08.26 och jag har redan hunnit vara duktig. Jag har sagt upp mitt bredband och mailat högskolan och beroende på svar så hade jag tänkt att ta mig dit i morgon och börja planera min framtid. Hoppas, hoppas att min plan är genomförbar. Herr Stenbacke sa att han plockade ihop flera kurser till ett eget litet "program" och han är ju för närvarande lärare....de ska väll kunna allt...eller?

Att jag bara är uppe vid den här tiden är så skönt, var uppe vid 07.20. Jag känner mig utvilad och har börjat få in riktigt fin dygnsrytm igen. De senaste 3 öppningsperioderna så har jag fått det...de sista dagarna. I morgon börjar stängningarna igen. 17.15-02.15. Tråkigt att vända på dygnet igen :P Folk kanske inte tror på detta, men jag är egentligen en morgonmänniska. Eller snarare en "klockan 10 människa". Jag är som piggast förmiddag, men inte innan 07.00. Att jag när jag jobbar stängning blir lite av ett vrak är lite trök. Somnar 04.00 på natten, vaknar vid 11.30 och zombiserar sig fram till 15.00 då det är dags att tänka på jobb....och då började jag 16.15. Detta är första veckan vi börjar 17.15. Positivt! Jag gillar en timma mer på dagen :D

Nu ska jag försöka finna något annat vettigt att göra...kanske kolla i kurskatalogen? Sedan blir det jobb 15.00-18.30.
Sedan blir det förhoppningsvis att sätta sig med gubben och beställa från cdon. 15 böcker Sagan om Isfolket ska väll räcka ett tag, eller hur Sarah? Tur att du får låna dem, så slipper du köpa dem själv, ha ha :D Jag har ju redan läst alla 47 i högstadiet men det är kul att läsa dem nu igen när jag glömt bort allt. Tack mamma för stt du fick mig att börja läsa dem! ...och var så god i förhand att jag fått dig att börja läsa Twilight-serien ;)

Utbyte var ordet. Jag, mamma och Sarah skulle nästan kunna ha en bokcirkel ;)

seg vecka

Vilken tråkig vecka detta kommer att bli.

Alla mina ridlektioner denna veckan är inställda. De har bara skottat ett av ridhusen så alla ridgrupper får dela på det och turas om lite. Av tre möjliga har jag alltså lyckats pricka in tre :P Jag som jobbar halvtid de tre dagarna för att kunna rida. Mycket pengar åt skogen. Får se det som att jag sparar in dem då jag inte behöver betala för dem heller. Så i dag bar det av till gymmet istället. Jag tog en halvmilspromenix på löpbandet och varvade detta med lite korta löpdistanser medan gubben lyfte vikter med bror min. Himla skönt. vikterna sparar jag lite, är inte riktigt taggad att lyfta tungt än :P Det kommer att bli så bra i sommar sen när de öppnar den nya cykel/gångvägen till stallet. Jag kommer att promenera mycket ut dit sköna vår och sommardagar och mysa med hästar och vänner.

Förhoppningsvis så får jag sällskap av en liten voffsing. Vi planerar en vovve i sommar, men jag har ju NATRLIGTVIS gått och kärat ner mig TOTALT i en liten
sheltievalp. Åh, visar bilden för min gubbe minst en gång per dag och ger honom min Puppy-eyes blick eller säger ett "BAAAH!" till den översta bilden. Kärlek var ordet, kärlek....och jag som skulle ha en hane. Livet blir iof aldrig som man tänkt sig.

Jag skulle aldrig bo i en etta...Jag har bott i en etta i 3 år.
Jag skulle aldrig jobba på McDonalds...Nu har jag jobbat där i 5 år,

Hade jag aldrig börjat jobba på McD så hade jag aldrig träffat min gubbe, som redan jobbade där då...så lite tur har man att man inte är alltför envis om sina framtidsplaner :D

Ha HA haha! Chihuahua-special på Cesar. MÅSTE ringa mamma :D

...tydligen var det fler som ville prata med henne. "Jag veeeeet, Jag försöker kolla men alla ringer hela tiden!" säger mammi.

I dag har vi bokat tapetsering i hall och vardagsrum, plus klinker i hallen. Kommer bli fint. Brunt i vardagsrummet och grått med svart klinkers i hallen. Finfint :D Blir Ikea om några veckor ;)

Nu ska jag ägna mina tankar åt tv:n igen