städar

Nu har jag städat hallen. Den är moppad och fin.
Nu är det bara resten kvar!

En besvikelse den där HP

Nu har jag sett det sista avsnittet av L Word på säsong 1. Vill ha säsong 2!
Hmmm, kostar 349kr på ginza. Får bli nästa lön.

Såg Harry Potter i går. Vilken besvikelse. Läs boken istället. Inte säker på att de som inte läst boken kommer att hänga med på det som händer....inte på riktigt iallafall. Den är fruktansvärt hoppig. Mer för de som läst boken för att se hur någon har tolkat vissa delar istället för en hel film baserat på boken. Stor besvikelse. Men som Harry Potter fan så var det ändå värt att se den på bio. 2 plus av 5. Såg förresten Daniel Radcliffe på Jay Leno häromdagen. Vilken tafatt liten pojke...ville så gärna vara cool.

Har förhandsbokat den sista Harry Potter boken som kommer på Lördag också :D Då kommer jag att stänga in mig hela dagen och läsa den. Jag tror Ron och Hermione dör.

Nu ska jag städa en smula!

My Sweeties

Lyckan jag ser på mina marsvin när jag bytt spån och lagt i en STOR tuss hö är ovärdelig. Jag blir varm om hjärtat när de plöjer rakt igenom höt och sedan spriner runt som små vandrande höstackar. Luna pratar glatt och lilla Ichigo gör små glädjeskutt. Jag älskar dem så fruktansvärt mycket.

I kväll blir det måndaxklubben, imorgon Harry Potter. På Fredag kommer jag att få hit två marsvin till. Min mammas kära små marsvin ska få bo hos mig en vecka medan mamma med familj är i Kalmar. Kan bli kul :D

Jag tror att mina grannar börjar tro att jag har smådjursuppfödning :P


Ichigo & Luna
My Sweeties

zombie-annelie

Nu ska zimbie-annelie sova en halvtimma...annars kommer zombie-annelie aldrig orka att festa i kväll.
Särskillt som att zombie-annelie börjar jobba imorgon klockan 07.15 och att zombie-annelie bara sov tre timmar i natt eftersom zombie-annelie fastnade framför L Word och sen ville inte zombie-annelie sova, eller zombie-annelie ville men zombie-annelie kunde inte, så zombie-annelie var  snurrigare än vanligt på jobbet, som zombie-annelie började klockan 07.15, och nu är zombie-annelie jätte zombie så zombie-annelie tänkte ta sig en lur för att väckas från zombiestadiet och förvandlas till Party-Änelajj!!!

Är det Söndag idag?

Känns som en Söndag idag. Kan bero på att jag var ute igår.

Jag har gjort typiska söndagssaker. Ätit pizza, slappat framför tv:n, varit och handlat och ska nu kura upp mig framför tv:n framför en bra film. Bara jag och en påse nötter.
Eller, det gick ingen bra film på tv så tänkte inhandla mig en på Ica maxi. Hittade där något ännu bättre: Första säsongen av den väldigt bra serien "the L word" för överenskomliga priset 299kr. Inte så mycket om man tänker på att jag kunde fått två inte så bra filmer för 199kr. Så vad väljer jag. 4 timmars förhoppningsvis underhållning för 199, eller 10 timmars garanterad underhållning för 299kr?

Okej, okej, kanske inte garanterad underhållning men jag älskade den senaste säsongen som gick på trean och har aldrig sett den första. Ska bli kul att se hur allt började.

Är just nu helt frälst i Festis Svartvinbär. Blev väldigt besviken när jag märkte idag att jag inte är den enda som är det. Fanns inte en flaska kvar!!! Vad skulle jag göra? Jo, köpte en flaska svartvinbärssaft istället. Var till och med noga med att kolla ingridienserna så att det var mer juice än socker i saften *duktiga jag*. Har oxå blivit helt frälst i den nya daimen som har kommit...med cappuccinosmak! Jag gillar inte kaffe egentligen men har ett minne av att jag gillade Chubachups(de där klubborna i massor av smaker) med cappuccinosmak, så jag testade den. Luktar förfärligt, men smakar underbart! Blev mer cappuccino igår när jag och Josse fick ett provexemplar av Cappuccino med Toblerone i. Det var ganska gott. Så idag kände jag mig lite modig så jag köpte en kartong med Cappuccino smaksatt med Daim...and I like it!

Tro inte nu att jag kommer att börja gilla vanligt kaffe...
...Kaffe är för vuxna...
....BLÄ!

Min åsikt om "Foppatofflan"

Jag hatar crocs! Det är den fulaste skon som finns!

Varje gång jag ser någon gå med de där förbaskade flytleksakerna på fötterna vill jag spy galla och springa därifrån. Jag kan inte låta bli att säga lågt för mig själv "åh, herre gud" när någon spatserar runt i ett par neonfärgade crocs, som om hon/han vore stolt över dem! Hata är ett starkt ord, jag vet...men inte tillräkligt starkt för att beskriva min avsky till dessa gräsliga skor! Jag skiter fullständigt i att de är sköna och praktiska! De är fula! Utomjordiskt fula! Fulare än backslick och DÅ förstår ni verkligen hur fula de är! Fult fult fult! Jag är den som annars tänker att "var och en har sin egen klädsmak" och accepterar detta. Men dessa "skor"...jag vänder bort blicken på stan för jag klarar inte av det. Det gör så ont i mina ögon när jag ser dem. Jag är ledsen om jag sårar några crocsägare därute, men jag kan inte rå för det. Du har fula skor. Gör dig själv en tjänst och klipp helvetet i små små bitar, sprid ut dem i tio olika soppåsar och släng dem i tio olika containrar så att de aldrig, ALDRIG ska hitta tillbaka till varandra!!! Du kommer att tacka mig om 20 år när du och dina barn/barnbarn kollar på gamla foton och du kan dra en lättnades suck över att det inte finns några bildbevis på att du hade det då många kommer att ha insett är mänsklighetens fulaste skor. För tro mig..."Det var mode då" kommer aldrig att bita på dem, för det är det inte. Inte en jävel med ens en milliliters modekänsla skulle någonsin drömma om att ta på sig ett par sådana.


Jag...klarar...inte...denna....fluga...mer!

"AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..."
*Springer iväg och sliter av mig mitt hår*


image12
.
Som taget ur en mardröm "Aaaaah! Please, make them go away!"


Om Jenny tycker att det är snyggt...

...då är det oroväckande, väldigt oroväckande...

Ett Torsdagsavgörande samtal

Gick precis upp. Har precis kommit ut ur duschen. Kom på att jag hade en massa mangoscrub så nu har jag peelat hela kroppen så nu är den så len och fin.

Josse ringde igår...eller Josse skickade sms och sa att jag skulle ringa henne på min rast.

"Hej! Vad ville du?" frågar jag.

"Ska vi ut imorgon eller?!" skriker Josse i örat på mig.

"..."

"Ja, Det är ju "Röd Torsdag" imorgon!" Josse fortfarande lika entusiastisk

"... Ja, det kan vi väll"

Så nu ska vi ut ikväll. Ska träffa Josse om....oj....ca 5 min. Eller vi sa 14 som en riktlinje men det blir nog senare så jag har mitt på det gröna. Vi ska traska runt på staden lite. Jag ska spendera mina sista hundringar innan jag får lön imorgon. Hoppas jag hittar något fint. Blir många utekvällar de närmaste veckorna :D

*ett telefonsamtal senare*

Nu ringde Josse igen. Hon skulle äta hos sin mamma först. Jag som också är hungrig :'( Så då vill inte hon äta något på stan sen skulle jag tro. Osis för min hungriga mage. Men det som är bra är att nu kommer hon inte och plockar upp mig förrän vid 15.30

Men får ändå sätta lite fart om jag ska hinna med allt innan vi drar till staden. Efteråt bär det av direkt till Josse och förfestandet så har massor att göra. Plocka ner grejer, äta frukost om jag hittar någon (eftersom Josse äter nu *lip*) sminka mig, hitta kläder till stan, hitta kläder till ikväll och gosa med marsvinen. Ojojoj, hur ska jag hinna?

Ibland får han till det.

Ibland lönar det sig faktiskt att läsa Alex Schulmans blogg.

Han tipsade om en kul sida där man får testa sin IQ

http://www.illvet.se/htm/IQTest/sv/index.html

Jag fick 121 poäng. Ligger över 91% av Sveriges befolkning :D

What's this?

Drömde i natt att de spelade Fall Out Boy - What's this? på radion.

Borde de göra. Den är så himla bra!




Jack, "mannen" som sjunger orginalet.

Hon är galen!

Ichi är helt spritt språngande galen! Hon satt så fint i mitt knä när jag satt framför datorn. Helt plötsligt kände jag hur hon hoppade ner på marken. Det är inte något litet skutt för ett marsvin ska ni veta! Hon landade som tur är på fötterna och började helt ostört gå till hallen. "phew" tänkte jag "då klarade hon sig iallafall"

Jag orkar inte gå och jaga henne, så hon får väll gå runt lite i lägenheten. Hon ska ju ändå få göra det någon gång så varför inte göra det nu? Nu har hon sprungit runt som en gullig liten damråtta i 10 minuter och ligger i sitt hörn i hallen med alla fyra ben rakt ut... gullunge.

Luna däremot får inte komma ut förrän jag har städat. Hon har ju en förmåga att kissa överallt :P

Stackars Ichi har blivit förkyld igen. Glömde stänga fönstret i lördags så det stod öppet hela natten. Så hon är en liten snoris nu, men lika galen som alltid.

Ha ha, ser så kul ut när hon ska springa in i hallen från vardagsrummet. Här inne har jag halt parkettgolv så när hon blir lite skraj och ska springa in så blir det att hon springer på stället det första stegen och sen *vrooom* så är hon borta. Som i tecknad film.

Fan, nu är hon under databordet. Dags att gräva fram henne...

Hur äter du smörgåsar?

Jag får ofta höra att jag är konstig.

En utav de gånger jag alltid får höra det är när jag äter smörgåsar.

En "vanlig" människa äter en macka åt gången till den är slut och SEN börjar han på nästa.
Så här äter jag macka:

Om vi säger att jag har två mackor...
...Jag gnager först av kanterna på båda mackorna. Det spelar ingen roll att det egentligen inte ens finns kanter, jag gnager mig runt ett varv ändå, för att spara det goda pålägget i mitten. Sedan kan jag ta ett bett på en macka, byta och ta ett bett på den andra för att sedan byta tillbaka igen. Så sitter jag och äter mina små smörgåsar.

Folk brukar fråga mig varför jag ska krångla till det så. Varför äter jag på båda mackorna?

Förut visste jag inte vad jag egentligen skulle svara...men så en dag frågade min 6 åriga lillasyster mig varför jag gjorde som jag gjorde.

Jag tittade på henne och svarade, som om det vore det självklaraste i världen:

"När du äter köttbullar och makaroner, äter du alltid en sak först då, eller tar du lite av varje?"

"Lite av varje" svarade hon, som om hon själv tyckte att "Ja, det borde jag ju ha förstått."

Så tänk på det, nästa gång ni äter två, eller fler, smörgåsar!

Bakisdag

Kollar igenom godispåsen jag och min bror plockade ihop oss till Transformers i fredags. Det är mest godis jag tycker om kvar, men det ligger några rackare som jag nog får skänka till någon mer behövande. Det jag INTE förstår är var mina svarta ferrari har tagit vägen. Brorsan åt inte dom sa han. Men nu finns det bara en och en halv kvar. Jag har då INTE ätit någon bil!

Transformers ja...Den var grym. Som alla andra jag hört av innan var effekterna FANTASTISKA! Jag fick gåshud när dom transformerades och kastade omkring varandra. Sedan var det många komiska repliker här och där som ofta förstör filmer, men det förstörde inte i den här. Det passade på något vis. Kan vara eftersom den på något sätt fortfarande är lite barnslig med transformers. Även om den ändå var seriös. En barnfilm för vuxna om man vill så. Den får en 3,5a

Jag hade så kul ute på krogen igår. Massor av folk jag kände var ute och jag lärde känna massor av nya. Då är det en lyckad utekväll! (Till mamma: Jag köpte den där svarta klänningen sen. Hade slarvig håruppsättning, rött skärp och röda läppar till. Fick massor av komplimanger :D )

Någon mer än jag som tycker att J.Lo börjar se sleten ut?




Nu ska jag ringa Josse. Dagenefterpizza!


Batman Begins

Jag har nu två nya namn på min favoritskådislista: Christian Bale och Michael Caine
Jag har nu en till regissör som jag lärt mig namnet på och tycker om skarpt: Christopher Nolan

Efter att först ha sett The Prestige och sedan Batman Begins så kan jag inte tycka annorlunda. Briljant, briljant. The Prestige ligger på min personliga top 10 och Batman Begins var otroligt underhållande. Christian Bale kändes fortfarande äkta och då spelade han ändå en seriefigur. Michael Caine är bara en sån mysig gubbe i de två filmerna, man kan inget annat än att tycka om hans karaktärer. Längtar redan efter nästa Batman-film. Samma regissör, för det mesta samma skådisar. Katie Holmes har bytts ut mot Maggie Gyllenhaal (?!) Var lite tveksam till att hon skulle klara det, men efter att ha sett henne i "Stranger than fiction" så känns det väldigt spännande att det inte är en stor skönhet utan en mer naturlig tjej som tar sig an rollen. Passar nog med Christian Bale som är en rustik man (ja, det är han ju!) Det är säkert Tom Cruises fel att Katie inte gör en repris...han har blivit helt bombad....tror att han är jesus och grejer...

En arbetskamrat var på Transformers i går. Han sa att det var bland det häftigaste han sett. Ska bli kul att se den idag...

TRANSFORMERS.....more than meets the eye! :P

en skön eftermiddag

Det gick inget bra med marsvinen. Jag och Mamma lät Ichigo och Blomma hälsa på varandra. Det gick bra till en början, men sen när min lilla raring ville bekanta sig lite så blev mammas agressiv. När både Ichi och Blomma hackade tänder (tecken på agressivitet) så bestämde vi oss för att det inte var någon idé.

Det roliga är att Ichi har blivit mycket lugnare och tamare sedan det mötet, överhuvudtaget har hon varit mer gosig...kanske börjar bli vuxen? Efter mötet satt hon och vilade hakan på min arm i säkert 20 minuter när vi låg i mammas soffa.

Skulle gått på bio idag med broder. Transformers :D
Men var så trött så visste egentligen inte om jag verkligen hade lust. Som tur va tyckte min bror detsamma. Så idag får jag ligga hemma i min sköna soffa och kolla på Batman Begins. Har kommit på, efter att ha sett The Prestige ett antal gånger (En av de bästa filmerna jag någonsin har sett), att Christian Bale är en mycket skicklig skådis. Han känns så äkta. Men det kan jag inte säga förrän jag sett någon mer film med honom. Han spelar huvudrollen i Batman begins och det är samma regissör som The Prestige...kan det bli fel?

Det lär jag ju märka om inget annat...

Battle Royal

mamma lagar mat, Lasangette. Vad jag har längtat efter riktig hemmaladag mat!

Efter maten ska vi släppa ihop våra små raringar....alla fyra! Ichi & Luna vs Skrållan & Blomma. Villken kamp det kommer att bli!
Marsvinens egna lilla Battle Royal!

Näe, skämta bara. Börjar de bråka så plockar vi isär dem såklart. Anledningen till att vi gör detta är dels att jag och mamma alltid spekulerat i om de skulle trivas ihop. Det tror vi. Ichi och Blomma skulle leka hela tiden, och Luna och Skrållan är de lite mer lugna typerna... men medan Luna är lite dominant så vill Skrållan gärna ha någon att ty sig till även om hon vill vara lite ifred ibland. Luna gillar också att få vara för sig själv ibland. Den största anledningen till att vi vill fösa ihop dom är för att jag tänkt att semestra lite vid mammas husvagn vid Örlen och då måste jag ta med mig raringarna.
Mamma har dessutom köpt en ny utebur i dag, ett stort patrask så även mina kan få semestra lite i gräset.

Nu ska vi äta, sen börjar....the gathering

*ichi väntar otåligt*

5½ timmars sömn

Fan, fastnade igår igen framför Youtube.
Så gick ju INTE och lade mig relativt tidigt som tänkt...
...hade ställt klockan på 9.00 men vaknade inte ordentligt av det. Fick sms av Sanna 10.15. Trodde i min svaga stund att det var någon som sms:ade en ljudfil till mig som lät precis som min sms:signal (eh?! trött eller vad?)
Men det var lilla Sanna så det var studs upp ur sängen.

11.10 är hon här så nu är det akut in i duschen.
Vi ska göra staden (hur mycket man nu kan "göra" Skövde :P) och sen spela wii till vi stupar.

Riktigt hungrig!

Typiskt mig när jag handlar:

Jag lägger ner en massa grönsaker, nyckelhålsmärkta produkter, mineralvatten istället för läsk och bra mat att ta med till jobbet.
Jag lägger ner glass, sylt, plättar, någon godis eller kakbit och onyttiga flingor i en nyttigare version.

Allt ska vara antingen supernyttigt eller helt åt helvete onyttigt.

Proppade precis i mig en liten supernyttig fullkornsfralla med alfagroddar, skinka och ett generöst lager Bregott (Det enda smöret som är så gott att man kan ha ett generöst lager), den första riktiga maten jag ätit i dag och klockan är  22.20, och ska nu ge mig på en såndär enportionslåda, XL från findus. Vi får se om jag överlever. Vill gärna ha lingonsylt till men den jag har i kylen har stått där ett mycket bra tag. Inget bäst före datum har jag men den luktar inte konstigt, den ser ut som den ska och den smakar som den ska...vågar jag äta den?
Finduskartongen frågar mig "Riktigt hungrig?"...
...
"Jajjemen!" svarar jag och hugger in!

...och efter den blir det en glass också...

Mardröm som jag inte ville skulle ta slut.

I natt hade jag en sån mäktig dröm.
Shit alltså...Det som sades, det som gjordes. Det var som en mäktig film. Svår att förklara, den måste upplevas.

Allt var så klart när jag vaknade. "Jag måste vidareutveckla det här. Jag måste få ner det på papper" tänkte jag.
Jag gick igenom allt i huvudet en gång till. Allt var helt klart i huvudet...förutom varför. VARFÖR var dom ute efter den lilla pojken?

Det utspelade sig i en verklighet, med onaturliga inslag. Det skulle kunna hända, men vi skulle aldrig tro våra ögon om det hände, men för dem i drömmen var det lika naturligt som en bilkrock eller annat otäckt. Det kan hända, men det händer alla andra och inte dem. Lite i samma anda som böckerna "Syskonen Baudelaires olycksaliga liv" . Jag kände en spänning i luften som inte går att beskriva, och även om det snarare var en mardröm så ville jag inte vakna. Jag ville veta vad som hände. Hur dom skulle komma ur den knipa som dom hamnat i? För det vet jag att de gjorde, den lilla pojken och hans "skyddande ängel". De var menade för större saker, men en ond makt ville stoppa dem. Men från vad?

Då ringde väckarklockan...
...jag fick aldrig veta.

Det värsta är att även om jag gick igenom allt i huvudet en gång till direkt när jag satte mig i sängen så är vissa viktiga saker, vissa citat som tog andan ur mig, nu endast dimmiga minnen...

Det enda jag verkligen minns är namnet på pojken: Jonjon. Det var lite konstigt men vadå, drömmar gör som drömmar vill.

Minns lite komiskt nog oxå att det var Johnny Depp som spelade beskyddaren i drömmen, är inte det att ta ut händelser i förskott så vet jag inte vad :P

Att ha dåliga nätters sömn har sina fördelar, man drömmer många intressanta underhållande drömmar att minnas. Den här helgen har det varit flitigt på den fronten. Men den här var i särklass mest magisk.

Skadevi är djävulens påfund

Jag sov så dåligt i natt.
Min kropp var helt slut, men kunde inte ligga still. Jag var fortfarande helt uppskruvad från jobbet och det var bara jobb jobb jobb i min hjärna när jag skulle somna. *fortare fortare* tänkte den. Jag skruvade på mig hela tiden, men var ändå helt utmattad. Kö till dörrarna mellan 21-23. Alla fotbollslag skulle ha mat, samtidigt.

Jag hatar Skadevi.