I dag är det visst måndag...

I dag har varit en sådan där "I hate mondays"-dag. Jag har varit i ett zombietillstånd hela förmiddagen och minns att jag fick minnesluckor som jag alltså mindes att jag glömt. Jag hade påbörjan till förkylning i kroppen efter en hel föregående dag i alldeles för lite kläder, så det blev till att överdosera c-vitamin. Min underbara skolgrupp tykte att jag var tokig när jag mosade i mig de där vitaminerna. Kalla det placebo eller effektivt men nu är alla spår av halsont och snuvighet som bortblåst!

Kom hem från gymmet för lite mer än en timma sedan. I dag var det Afro som stod på schemat. Afro är så underbart rooooligt! Det är glädje, energi och inbjuder till stor inlevelse i dess rörelser. I dag var det Tanja som höll i passet. Tanja är bäst! Hon är en gammal arbetskamrat till mig som jag nämnt i bloggen förut för si så där hundra år sedan. Tanja är så underbar. Hon är rolig och ultraduktig på att få sina deltagare engagerade. Hon är superpedagogisk som gör att man kan köra fullt ut och inte låser blicken på henne hela tiden. Man vet vad som komma skall för det har hon sett till att man gör. Tanja + Afrodans=underbart! Hon var nybliven pencilin-fri och kunde ändå köra skiten ur oss! Det är fint dä! En annan fin grej är att förutom att ha gått ner ett antal kilon så har jag speedad upp min återhämtning efter ansträngning markant. Jag är mycket happy :D

På vägen ner från trappan som leder från(och till) Actic så hade någon människa ställt en McD-mugg. Himla snällt av människan. Men inte lurar den mig! Då kom jag på en intressant tanke. Det finns två typer av människor: De som efter träning bara är sugen på nyttig och fräsch mat och de som helst vill trycka i sig den fetaste pizzan i länet. Jag hör vanligtvis till typ 1, men just då...när jag tänkte på detta så fick jag en ultra pizza-craving! Det blev inte bättre av att jag cyklar förbi en pizzeria på vägen hem och jag är HELT övertygad att pizzerior medvetet pumpar ut pizza-os enbart för att locka till sig gäster. Gaaah! Pizzaaaa!

Jag lyckades dock undvika frestelsen och lagade mig istället lite pasta och fiskbullar i räksås med massa grönsaker och extra tonfisk. Snabblagat och över förväntan i smarrighet. Två matlådor blev det på det också :D

Sovmorgon i morgon... *HaAaAaAaaalelujaaaaah~*

Ett fattigt inlägg när man är fattig på energi.

Jag säger bara det här....jag ORKAR inte med ett omfattande inlägg i dag. Jag har ridit TRE dressyrklasser i dag och är heeeeelt slut....det är nästan tre timmars ridning! Ingen lojridning utan DRESSYR. HARDCORE!

Jag ska försöka vara back on track imorn och berätta för er hur det gick...nu vet iof de flesta det och till er andra kan jag berätta att det gick jävligt bra ;)

Peace out!



Ninja var mindre glad i morse när hon märkte att jag skulle gå...


löpande Melodifestivalskrivning delfinal 4...

Ja, jag är tragiskt ensam i dag :P Men jag gillar att vara själv i bland så mig lider det ingen nöd på :D

Nu har jag handlat godis. Kollar man i påsen så är det en vuxnare lösgodispåse...behöver jag vara orolig?
Karin ringde precis när melodifestivalen började och genom hela första bidraget (Melody club). "Ja, jag känner mig att det är lite synd om mig som missar början av schlagern" sa hon. "Jaså, så du tänkte ringa och förstöra för mig med?" svarade jag. Eftersom jag ändå inte gillar melody club så lät jag henne tjöta igenom det bidraget. Detta har alltså resulterat i att jag missat de två första bidragen (det tog ett bidrag att skriva ner detta här också :P). Men jag hörde andra låten iallafall!!!...och den var ju lame för att citera en människa.

Som vanligt så ursäktar jag slarvfel och slarviga formuleringar och talspråk men så blir det när man skriver fort som attan och försöker kika tv samtidigt.

NU Lasse Stefanz
Dansband....urk. Detta gillade jag inte, särskillt inte när man vet att fröken Bengtzing kommer senare. Jag gillar inte dansband men en trevlig sing-a-long-dänga tackar jag sällan nej till....dansbandslåtarnas enda chans att bli omtyckt av mig. Tråkiga kläder. sångaren ser ut som en fyrkant...ett plus för bautatrummorna.

Nu blir det Kempelåt. Linda Pritchard har trots sitt misslyckande förra året lyckats etsa sig fast i svenskarnas hjärta som "the one who got away". Hon borde alltså klara sig till andra chansen...minst. (btw, jag GILLAR faktiskt artistintroduktionerna) Nu börjar låten. Åh, vad vackert med en ljus-satt glooooria runt hennes huvud, smart ljussatt. Hum, det låter som om sången och musiken är två vitt skilda låtar. Jag tycker personligen att hennes röst är aldeles för mesig för den här powerbaladen....fin klänning dock, passar hennes hår. Detta är säkert en låt som kan växa men hade hellre hört den med en annan sångerska. Hon ser för övrigt bra ut....avis på hennes röda lockar men vet ju av egen erfarenhet vilket helvete det är att hålla rött hår i snyggt skick.

Herr Fernett. Han var ju som för många andra min favvo i Fame Factory, särskillt hans låt "She said" är en låt jag fortfarande lyssnar på ibland. Åååååh, GYNNING. Hon är jobbig men man kan inte INTE beundrar vad hon faktiskt lyckats bygga upp.
Nu börjar låten. Man ser att han blivit äldre...mindre hår på huvudet. Oj, där sprack rösten lite. Han ser ut som Pritchards och Jan Johansens kärleksbarn. Det är pappa som lärt honom hur man klär sig, skinnjacka... Att jag mest kommenterar kläder/stil är väll ett ganska säkert tecken på att låten är mindre spännande. HAns röst kommer inte fram för fem öre men den lär spelas flitigt på radio. Det är den typen av låt som megapol spelar som "dagens hit" till den fortsätter spelas som "det bästa från igår"

LINDAAAA Bengtziiiing jag gillar egentligen inte henne...men hon är tradition. Jag är lycklig. Åh, gillar presentatörernas gargång ("gu vad hon är bra"..."ja, hon är bra på att vara dålig" "ja, precis!")
Nu börjar låten. Hörs redan nu hur den passar på dansgolvet, som modernt dansband. Jag gillar färgen på klänningen med de där stövlarna är to much. Jag vill se mer BEN! Hon var ju snygg i kort hår också...men gissar väll på att det långa håret också är schlagertradition :P. En riktig Linda-låt...endast tiden kan utvisa...åååhååååTONARTSHÖJNING!!!!...om den kan slå hennes tidigare bidragsalster. Den lär ju gå till final på ena eller andra sättet...annars slutar jag någon tradition.

Nick Borg är någon jag sett fram emot. Heja heja. HAr hört mycket bra om den men hans odds är visst inge vidare. OMG sliiiipen på knogarna *aj*
Nu börjar låten...årets Roadsalt? Men eeeeeeew, vad är det för kläääder? ÄR det på modet att se ut som kvadratiska lådor nu för tiden? Gillar låten dock, tror att den kommer att växa och enda upp på min spotify....men hoppas att hans röst kommer fram bättre i studioversionen för här låter han liiiite nasal. JES Han tog av sig sin kavaj...men skorna så? Nu ser man att byxorna inte hade fått några lovord om detta hade varit Project Runway. Illa passform at the crotcharea. Jo, men denna låten kommer jag nog att börja gilla. Svårtippad...

Nu är det Lady GAGA...eller förlåt...Love Generation. RedOnes nya projekt. Inkognito...wallraffade? Åh, labeling! Hörde ju att vår kära lilla Elina har blivit Labelad som "flöjtspice" nere i Kalmar.
Nu börjar låten. Justea scenkläder, gillar enhetliga kläder...som de hives. Svart och vitt funkar alltid men en accentfärg hade varit fint...är det hon i röda håret då eller? Otroligt smickrande det svarta är för deras figurer...de ser ju ut som kurviga damer som inte har fett på kroppen förutom i brösten...typ Barbie. Tråkig låt men fint nummer. En fis i rymden av alla popdiskodängor som finns. Lyckas låten så är det enbart för att de åker snålskjuts på RedOnes popularitet.

Svårtippat. Jag gissar på att Bengtzing går till final ochhhh...ska man våga tippa dubbelt Linda?....nja, eller Borg? Aja, Bengtzing till final, Pritchard och/eller Borg till...ångrar mig genom snabbgenomgången...Borg till final tillsammans med Bengtzing. Borg blev dagens favvo, än så länge...man ska inte underskatta flergångslyssningar. Lovegeneration och Pritchard ill andra chansen....men, det betyder ju att Melody Club INTE tar sig vidare?! Det vore ju en...skräll. Kanske byta MC mot LG?...ja, eller näe...jag vill itne att MC inte ska gå vidare....men man ska inte underskatta gamlingarna heller. Lasse Stefanz torde alltså ta sig till andra chansen :P

Nu tar jag paus till resultaten rullar in.

Dom HAR...ett resultat.

LG vidare...
GAmlingarnas favorit vidare...
YES, Borg vidare...
Pritchard vidare...
sista torde vara Bengtzing...och det va det

SEDÄR...Jag hade alla rätt hittills!

Nu står det mellan....ööööh, alla förutom LG kan ta sig till final. Mitt hetaste personliga tips är Bengtzing, som får flest röster...och Borg (som kan bytas ut mot gamlingarna eller skräll "the one who didn't get away this time")

Tjohooo, jag hade rätt...IGEN! Bengtzing vidare med flest röster. woot woot. ASG...hon bjuder på sig själv iallafall. Vår generations Lotta Engberg. Leda allsång nästa för Linda B?


Seriöst...vad sjunger Lasse Stefanz egentligen? "Tänk om mekonomen händer"? Pritchards låt har växt en smulan, med en kraftfullare röst så hade den varit given, men jag gillar denna lite nu....men Borg är bättre. Those pants, THOSE PANTS. Har han en blöja han vill dölja?. Det blir LG eller LS som får ge upp och lämna festivalen....men nu skiter vi i mittenalternativet! Vi är vi inga fegisar! Jag säger att LG får lämna...men iof kan LG göra en Timoteij i mildare form och ta sig direkt till final...ääääh, jag veeeeet intääää

nu är det dags...
De har...ett resultat.
Linda P till andra chansen

Heja Borg...final för dig hoppas jag. JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!
Den växer fooort den låten.

Slutresultatet är således:
Bengtzing & Borg till final (hade rätt dårå)
Pritchard & LG till andra chansen (min första ur-gissning var rätt, man ska följa sin magkänsla)

Är jag grym eller är jag grym?
Nu ska jag njuta av det sista godiset i skålen och plugga på dressyrprogrammen inför tävlingen som är imorgon.
God kväll på er!

Urladdad

Fullspäckad dag hittills.

Det började som jag skrev tidigare på actic med ett dance-pass...det gick ju inte alls bra. Min hjärna ville under inga omständigheter lägga rörelserna på minnet och jag stod mest och glodde när de andra bara snurrade runt. Piiiinsamt säger jag. Det gick så bra på jiven senast så det kändes som om jag svek instruktören. Det var ju inte hans fel att jag var kass och inte blev så svettig som jag brukar. På grund av min klumpiga skalle och mina fummelfötter så fick jag i dag komplettera med lite styrka och en stund på löpbandet. Knät börjar paja igen, som det sist gjorde när jag tränade intensivt. Det är ju bara för jävligt. På vägen hem höll jag på att både vurpa med cykeln och bli påkörd av en bil. "Det är nog meningen att jag ska stanna inomhus i dag" tänkte jag, vilket är mer ett önsketänkande när man har en hund som inte håller med.

Hem kom jag till slut och då var det bara att slänga i sig mat och dra iväg för att hämta min soffa :D. Den kommer att bli så fin i min lägenhet. Just nu står den i hallen och myser, omonterad. EFter vi forslat in soffan i hallen så var det bara att ge sig ut igen.

Ninjusens långprommis, "urk" kände jag inför den men det var bara att slänga på selen och gå. Vi gick vår vanliga lite kortare långpromenadstråk. Hon fick springa lös på de vanliga ställerna och hon var som vanligt mycket glad över detta. Vi fortsatte träna in fotläget, ordet "fot" (hon har fått för sig att "bra" betyder "fot") och en del vänstersvängar då jag stampar på stället och hon behåller fotposition. Jätteduktig var hon. När vi kom hem var hon abnormalt smutsig. Jag höll på att göra en riktig blunder. När vi kom in i hallen var jag så trött så jag selade bara av henne. Hon sprang in och DÅ kom jag ihåg att hon hade hela Sahara under regnperioden i sin päls. Det var bara att grabba tag i henne och springa in i duschen. Tackar min lyckliga stjärna för att hon inte hann besudla några möbler.

Nu har hon fått mat, jag har gjort mat, ätit maten (råkade bli nyttig mat i dag med :P), ätit efterrätt som sig bör på lördagar (popcorn :P) och sett det allra senaste avsnittet av Big Bang Theory streamat pinfärskt från USA. Nu är vi trötta hela familjen, till och med marsvinen. Det blir en powernap för att ladda batterierna igen innan jag går och köper godis (lördagar är svullodagar) och bänkar mig framför melodifestivalen. Kanske gör jag en sådan där liveuppdatering á la IDOL. Beror på om jag är tragiskt ensam i kväll eller ej.


Note to myself: Sov mer än 6 timmar innan jag tränar dance det första jag gör på morgonen...



Ninjus hundus blir klad av träning


Den där.....hundjppffpfpp

Goder morgon!

Här sitter jag, dötrött, och slänger i mig kesofrukost innan jag drar iväg till gymmet och dansar loss i deras grymma dance-pass. Hunden, den jäveln, är pigg. Hon står mest och heffar* och morrar åt den potentielle brevbäraren som smyger omkring i trappuppgången. Den där jäveln hunden väckte mig i natt vid 5 och tvingade ut mig i morgonrock för att hon så akut var tvungen att gå på toa. Helt oförvånad var jag kanske inte, hon var kass i magen redan tidigare på kvällen. Det orättvisa är väll varför HON ska vara så pigg och JAG så trött?! Det är ju HON som får ligga hemma och lata sig en stund medan JAG måste iväg. Orättvist mina vänner, mycket orättvist

...men jag har iallafall gått ner ca 5kg på två månader genom enbart ändrad kost och träning :D




*småskäller vääääldigt lågt

Ursäkta röran

Ja, det lär ju bli ganska kaotiskt utseende här ett tag. Jag har börjat experimentera här nu med bloggdesignen. Jag är dock inte så vågad eller äventyrlig utan testar lite mest just nu med att kasta om lite färger och ta ett hyfsat fint foto i min samling till header till jag orkat göra en ordentlig header. Av någon konstig anledning så gillar jag ljusa färger....av någon anledning så ter de sig som värsta pastellfärgerna på skärmen. Fy tusan vad synd det är om er noll läsare.

Jag fortsätter att experimentera...ni får väll säga till om jag råkar snubbla över något bra. Säg bara "STOP"

Kickstartar igen då!

Kanske dags att kicka igång den här igen?

Nästan lite pinsamt med det utseendet den har, men ni få som kommer att läsa det här på en blogg som inte varit aktiv på nästan ett år får hålla till tåls.