Som en ny människa...varje gång!

Yay!

Blir alltid glad av en ny frisyr. Snacka om att man känner sig speciell när man är nyklippt. Som att "nu börjar en ny period i livet" eller ja....livet blir ju mycket roligare i några dagar iallafall efter att man klippt sig.

Samma sak när man färgar....snacka om energibooster. Jag blir så mycket piggare och gladare av en hårförändring. Som när man köpt en ny snygg tröja, fast ännu bättre! Cirka tio gånger bättre!

Jag har iallafall slopat sneluggen och den sneklipptaluggen och satsat på en riktig lugg! En tjock lång lugg som om några veckor hänger i ögonen och irriterar. Nu är den ju en smula kortare än vad jag egentligen vill ha den, men hellre de än springa till frissan hele tin.

och imorgon ska Sanna förhoppningsvis sätta klorna i mitt hår. Ska bli väldigt spännande med tanke på att det blir första gången jag färgar svart *oooohooo*
Har alltid färgat mörkbrunt förut...eller senast svartbrunt.

Mörkbrunt e jättebra nyfärgat men blir brunt aldeles för fort....och den svartbruna, som jag egentligen ville ha, var slut överallt.

Så gjorde en chansning och kör på svart *hjälp*

Har köpt en rödsvart färg oxå, men den vet jag funkar eftersom jag färgat det förut, för lääääängesen, typ 1:an i gymnasiet.

Så ska försöka färga håret svart med bara lite reflektioner av rött lite här o var....frågan är bara var jag ska placera dom eftersom jag inte vet hur stor skillnad det blir i färgerna så är det svårt att veta. Men jag TROOOR att jag har en plan *hehehe*

Sen får vi se om vi tar Sannas hår också *gnugga nävarna*


 "Sanna! Elis ligger PÅ Smilla!!!"

För er som inte vet...
Sanna: kompis
Smilla: Sannas nya kattunge
Elis: Sannas tjocka katt... jättetjocka katt
*haha!*

...om vi ska fortsätta på samma ämne...

...så har jag nu hittat en massa kändisar jag är "lik"

Jag testade att ladda upp en massa bilder på mig så kunde jag få en lite bättre bild av vilka som jag var lik egentligen.

Resultatet är som följer:
De kändisar som dök upp flest gånger var Selma Blair (72%, 73%, 72%) Jag hade tippat lite på att jag kanske skulle va en smula lik henne. För er som inte vet vem hon är så är det hon som kysstes med Sarah Michelle Gellar i "En djävulsk romans" och var med i "snygg, sexig, singel"

Sedan, lite mer förvånande så dök även Kim Cattral upp tre gånger (66%, 58%, 67%) "Sex and the city"-Samantha.

Sedan var det ju några som kanske inte stämmer in för fem öre egentligen som dök upp 2 gånger: Kelly Clarkson (68%,61%), Reese Witherspoon (67%,62%), Rachel Bilson (64%, 67%)
 plus en massa andra som bara dök upp 1 gång.

*haha* men kul va det!

Annars har jag fått höra några gånger att jag är lite lik Maria Andersson, sångerskan i Sahara Hotnights. Kan jag kanske hålla med om. Men sådant är ju så svårt, för man vet ju egentligen aldrig hur andra människor ser en. Ett ansikte i rörelse är aldrig samma sak som ett ansikte på bild.

Däremot blev jag enormt glad när jag en gång (eller två/tre faktiskt) fick höra att jag är lik Catherine Zeta-Jones, en av dom enligt mig vackraste kvinnorna på det här jordklotet :D


Jag är unik!

Häromdagen fick jag reda på en sida som lät kul. En hemsida där man kunde få reda på vilken kändis man var lik.

http://www.myheritage.com

Men inte fan är jag lik någon kändis! Jag har laddat upp foto efter foto men inget utslag någonstans! Laddade upp en bild på mig som en kompis råkade vara med på. Henne blev det massor av utslag på! Hon var lik Pamela Andersson o grejjer (61%) *asg* stämmer inte iof men det va ju faktiskt en bild hon garvar på så kanske blir lite konstigt när dom söker i datorn. Men det var en kändis som hon var lik till 70%, och visst tittade man riktigt noga så har dom nog samma näsa :D Elisha Cuthbert....vem nu det kan va *hum* Men annars va det nog ingen rättvis bild av lilla Emelie men nu är det ju inte hennes tvilling jag leter efter utan min.

*buhu* Jag får väll stå ut med tanken att jag är unik ; )


Varför på första våning för! *gah!* toki!

http://media.putfile.com/Sinking

*Asg* Så rolig så jag nästan dör!

Vad jag har garvat på jobbet idag, dels till länken där uppe och så har vi bara varit allmänt flummiga. Pratat om "sexiga" backhoppare med barr mellan benen och om hur tre kronor skulle stå på isen o käka glass medan slovakerna gör mål. Eller som jag trodde, att dom skulle fixa sig ett självmålskrig istället.

Vi filosoferade också mycket om hur man egentligen mäter längden i backhoppning, och kom överrens om att man hade en massa djur eller pysslingar utmed hela landningbanan, så sen när hopparen hoppat så såg man hur många som va mos efteråt. Vi funderade också på varför man var tvungen att hoppa som man gör.....vore det inte häftigt (eller iallafall snyggare) om någon intog en "stålmannen" pose istället? Det vore grymt :D

Hur man spårade spåren va nästa grej. Hur gör man det? frågade Tanja. Ett förslag var att dom skickade ner en massa praoelever eller annan billig arbetskraft nerför backen tills dom spårat ett spår. Jättekul för dom första som åkte ner men efter en sisådär fem sex stycken började dom kunna klara sig oskadda nerför backen :D Sedan fanns det spårare i olika rang. Vissa som spåra rakt...och vissa som spåra ur...
*haha* gissar på att vi som hade rast och diskuterade detta spåra ur efter ett tag men oj vad kul vi hade!

Vad jag skrattade, och jag fick min efterlängtade träningsvärk i magen så då när det gjorde ont så garvade jag bara ännu mer! En ond men otroligt kul kedjereaktion.

Egen reflektion jag fick senare på dagen när jag kollade på damernas korta program i konståkning var: "tänk om någon skulle komma med hår under armarna" Där skulle dom lyfta lite snyggt och graciöst på armarna osså *POOOOF!* värsta busken. jetesnyggt...verkligen..... *ne* (eller som nån toki på "Blocket" skrev: GÄTTE BRA!)

Tittade lägenheter idag igen. Nu finns det ju en som jag skulle kunna få, ganska snabb inflyttning också! *yay* men ett STOOOORT problem... Den är på första våning, och jag vill absolut INTE ha på första egentligen. Jag skulle inte kunna slappna av. Det vore en annan sak om första våningen va någon meter upp, men i dom här husen är det verkligen så att vem som helst kan kika in. Jag skulle aldrig våga ha fönstret öppet eller kanske inte ens parsiennerna när det är mörkt ute. Man vet aldrig när två stora läskiga ögon ska titta in eller knacka på fönstret *ryser* Jag vågade inte ens ha fönstret öppet när jag hade sovrummet på nedrevåningen i vårat gamla hus, och där va det trädgård precis utanför. Vid lägenheten börjar ju allmän gräsmatta på en gång så jag kan inte direkt bygga ett litet trevligt buskagestaket heller....

....men jag vill ju verkligen flytta...nu!...eller ja, tidigast 1 april...har inte råd innan efter shoppingrundan i Göteborg så måste vänta på nästa lön bara :D

...och det stog att lägenheten eventuellt blir ledig 1mars...men då kan jag nog välja att få den i april.

Fast jag tror att nästa lägenhet jag söker i det området kommer jag att få och första våning?....nae....har den trädgård så, men det är jag tveksam till...men har den det......yeah baby!

sola sola soooolaaaaa!


Stallet nu då

Sitter vid stallets världsbästa dator! Känner mig inte direkt så sugen på att cykla hem i mörkret. Cykeln har frusit på andra växeln o det e snö o jävligt ute...

Fast va himla gött att rida idag. Träning för magen :D Hade nästan velat rida en lektion till, då kanske jag hade fått mig en liten träningsvärk också.

Henrik (min "stjärnhäst") är fortfarande halt, men hoppas verkligen att han blir frisk snart. Annars tänker jag bannimej dra ner på ridningen till en gång i veckan och sluta med special hopplektionerna. Dom kostar bara en massa pengar.

Tävla på söndag kanske, i hoppning, men som sagt är ju Henrik halt så känner mig inte så supermotiverad. Beror väll på hur min fot känns imorgon också.

Nu vill ridläraren Karin åka hem så nu måste jag cykla i mörkret *hjälp* alla A-lagare e ju så otäcka!

Sista semesterdagen

I morgon ska man börja jobba igen. Varför är det alltid så att man nästan känner sig tröttare efter semestern? Jag har ändå gjort lite sådär lagom mycket under veckan tycker jag.
Inte degat hela dagarna, inte flygit runt som en yr höna och slitit ut mig.

Slår vad om att lilla Manisken (Skiftledaren) kommer att låta mig springa heeeeeela dagen imorn! För nu när jag har varit borta är det väll som vanligt när en av oss lite mer bra är borta, samma personer som får springa.

Jag känner mig inte pigg på att lägga mig tidigt och gå upp ännu tidigare imorgon. Fan....busspengar oxå! Annars kommer jag ju ingenvart....eller......kom på att mitt busskort borde funka nu med eftersom folk fortfarande har sportlov runt omkring i västra götaland *yay!*

Nu jag kolla på Samurai Champloo....eller Rurouni Kenshin......eller....eeee, ja nån anime blir det iallafall :D


Love and selfishness kinda go hand in hand, don't they?

--Sanosuke--
Rurouni Kenshin


Vem vill lukta svett på fest?

Fick en uppenbarelse i natt!

"Den där röda västen som jag såg på VeroModa i Gbg, varför köpte jag inte den? Varför prövade jag den inte ens?"

Så i morse när jag vaknade så åkte jag till stan för att kolla om den fanns i skövde.
Halleluja! >Det gjorde den! 2 st kvar och min storlek va det också :D

Men nu får det vara slut på allt handlande, för pengar e något jag inte har mycket kvar av...
Får inte lön förrän 15:e mars *gråter*

Fast när man gick i gymnasiet så "klarade" man ju sig på 950kr, och SÅ mycket mer utgifter har jag inte. Det mesta är betalt. Det är lite ridlektioner, men dom har jag räknat mé, och linsfanskapen! *morr*

Tänk sen när jag flyttar hemifrån, då är det goa livet slut. Jag måste då börja tänka vad jag slänger alla pengar på egentligen.

Vill ju börja träna på riktigt också så jag blir grymt välsvarvad. 200 kr i mån? *hum* det är ju en top, det borde jag kunna låta bli att handla för att kunna börja träna.

80tals festen var sisådär kul. Det va kul att fixa håret! Carro bara garva åt min frisyr "Du ser ju ut som Diana Ross!" haha! Men alla va så trötta så det blev inte något riktigt drag, tyvärr. Men det va gott me kladdkaka! Flashdance också, va faktiskt bra! Jag önskar att jag vore dansös. Vill vara lika spänstig som hon i filmen *fubbit*

Men ikväll blir det husfest! Skulle komma ganska många enligt Tove. Frågan e om jag ska cykla dit, eller ta buss. Tar jag buss får jag ju gå en bra bit, och visar det sig sen att jag vill hem från festen så får jag gå enda hem! Det känns lite farligt. Ganska långt till nästa bushållsplats både lör och sön. Men jag har ju så dålig kondis! Så ska jag cykla dit finns en risk att jag luktar svett eller nått när jag kommer dit. Vet inte heller riktigt vilken väg jag ska ta när jag cyklar. Aja, det fixar sig nog. Cykla hem hade ju inte varit några problem, men det e dit som e lite kinkigt. Pappa ska dricka så han kan INTE köra dit och mamma har ingen dragkrok åt bilen. Jag vill INTE slösa pengar på taxi!


Men det blir nog cykel tror jag *fundera* Ska nog ringa Carrosen o kolla hur hon gör...

"People haft to yell nowadays to get heard, but Charlie was a man and that man could turn"
J Five feat. Charlie Chaplin - Modern Times (Rove Dogs Remix)

temafest!

I kväll blir det 80-tals fest!

Sånt e ju skitkul men vad ska man egentligen ha på sig?

Det stora håret e ju iallafall givet men kläder? *hum* Jag får ju alltid sån prestationsångest. Jag vill ju va en av dom bästa! men samtidigt så känner jag ingen egentlig motivation eller lust att anstränga sig. Kunde det inte bara varit en normal liten trevlig fest med mina roliga människor istället och "normala" kläder.

*surfa nätet för o hitta lite tips*

Jag ska nog hålla mig nykter iallafall, måste nog ta det lite lugnt efter onsdagens bravader. Men ska iallafall bli kulit o träffa alla mina gamla klasskompisar igen, även om det innebär att man måste ta sig ut i skogen ; )

Lill Lördag!

Dumma MSN! Bara logg in o ut hele tin! Jag bliva knäppo!

Igår va en väldigt rolig och händelserik dag.

Allting började med en seg morgon med tågtur 08.00 till Göteborg.
Jag och Sanna skulle på en shoppingspree! Något som jag verkligen sett fram emot sedan....eeee.....*logga ut logga in* ...sedan jag inte hade så mycket pengar kvar på min förra lön.
*utloggad*

Men igår va det löning och man hade pengar att spendera *inloggad* och jag hade redan min lilla inköpslista redo i skallen -gnugga nävarna-

Ett par svarta stuprör - check! (tacka tjejen i jeansbutiken, sååå nöjd!)
Ett par svarta shorts - check! (me like! sketsnygga till mina röda ankelboots)
Ett rött partylinne - hitta inte ett enda någonstans!

Så som tröst köpte jag en massa andra fina saker :D

En röd fin basictop med några "napoleon knappar" i fram
En häftig rutig skjorttunika i höstiga färger
Två förvaringsboxar med fina stjärnor
Två handdukar med fina stjärnor
Två muggar med inbyggt sugrör som jag ska ha som groggmuggar. Det e dödskallar på dom :D
Ett fint hårband i spets
Ett blingigt halsband i silver (Sanna köpte likadant)
Och en smaskens buffé med tacos o grejjer (vill ha meeeeer!)

Sanna kom på en grej som nog många undrat "Säger dom någonsin till någon att "stop, du får inte äta mer" på buffé?"

Jag tänkte en stund, så svarade jag, helt säker "nej, det får dom inte, iallafall inte på den här, för det står ingenstans om en maxmängd"

Tågresan hem va så fruktansvärt kul! Vi garva så vi båda fick ont i magen. Så trötta va vi och så flummiga så nu i efterhand när jag tänkt att dela med mig av våra vrickade samtalsämnen...så minns jag inte va vi egentligen prata om.

Väl hemma testade jag en massa klädkombinationer och ååååå va mina röda ankelboots va snygga till mina nya byxor! ...o mamma ville sno min skjorta!

Efter om och men så hade jag valt kläder att ha på mig, för kvällen var inte slut än! jag och Sanna skulle göra staden med våran vän Linda.

Jag älskar att gå ut på onsdagar! Det är extremt sällan jag har tråkigt då. Jag kan nog bara minnas en enda gång, och det va inte som en riktig onsdag.

Vi piffa upp oss och parta hos Sanna. Jag som annars alltid har utsläppt hår på krogen bestämde mig för uppsatt. Det skulle se riktigt grymt ut till mina shorts, fick jag för mig. Det hade jag rätt i!
Sedan gjorde jag något jag aldrig trodde jag skulle klara av att bära, men Linda och Sanna gav mig förtroendet. Jag hade en tupperad bakåtkammad mohikanliknande frisyr. Skittufft!

Vi han in på Krikelin presic innan "halva priset i baren" va slut. Så vi beställde världens största shotkanna!
"Stark, gos, söt, klibbig och rosa!"
Det va våra nyckel ord, men inte trodde vi att vi skulle få ett 50 cm högt kemirör som va 10 i diameter fyllt med dricka!

Där satt vi, tre små späda flickor och skulle håva i oss allt det där? "aja, i-landsproblem" tänkte jag o började svepa shot efter shot.

Efter inhandlingen av vårat rör så blev vi nästan behandlade som VIP. Dom spela musiken vi ville, Dom surva oss med is när drickan började bli varm och va så himla otroligt trevliga!

*Tacka Krikelin för den goda survisen* :D

Krikelin - om den shotsugne själv får välja ; )

Sedan drog vi te Depå för o shake:a lite bootay!
Vi fick me os våra relativt nyfunna bekantskaper Kalle o Dahl (hoppas jag fick stavningar o sånt rätt nu)

Skitkul hade vi och alla kunde verkligen släppa loss på dansgolvet! Minns nog inte sist jag shake:a så mycket. Bra dansmusik nästan hele tin.

En lyckad onsdag :D och jag mår förvånandsvärt bra!


Inte blanda, då man må bra - Old annely saying ; )

Dagens låt

Spice Girls - Wannabe!


Tacka "Lilla kycklingen" för nostalgitrippen!

aaaa...dessa härliga dagar då man mimade till den här låten framför spegeln me kompisarna...
...jag va oftast Scary Spice

(annars Posh)

Vad har jag gett mig in på?

Jag är ju en gammal veterandagboksskrivare så det va väll på tiden att jag skaffade en sån här. Bättre sent än aldrig eller hur? ; )

Det har ju inte blivit så mycket av att skriva i the real thing. Jag vet inte varför men i dagens samhälle är det väll bara så att det är aldeles för mycket ansträngning att skriva med penna. Tar en sån himla tid oxå. Jag kunde ligga i flera timmar o skriva om en liten händelse och dessutom få en himla ledsen hand efteråt oxå.

Men det finns ju en stor skillnad mellan en riktig dagbok och en blogg och det är ju att nu ser alla verkligen vad jag skriver och ännu värre...folk jag KÄNNER!
Helt OK att vissa av mina vänner läser men sen är jag himla bra på att öppna käften innan...

       ****Haha, MSN:

 Annely: I'm a pucko
Jonas: No, you're just not thinking straight
Annely: No, I'm thinking in a böj ( ? )***

       *Det e låg humor det*

...jag tänkt efter vad det egentligen är jag säger. Så det finns ju en risk att jag skriver nått som jag bara MÅSTE få ur mig...

***40 minuters telefontid senare***

..fast jag kanske egentligen inte vill att vem som helst ska få reda på't. Aja, det blir nog bra ändå. Kan ju va bra för di jag känner att få en susning om hur jag tänker egentligen. Som en liten ordbok på varför jag e som jag e (när jag inte e som jag borde). Dessutom behöver jag inte tvinga på dom allt som rör sig i mitt huvud, som är en massa mysko skit. Det är ju deras val om dom vill läsa min blogg eller inte. You're choice! Det är så gött att skriva av sig! Som att rensa själen.

Ordbajsa är nog min favvosysselsättning ; )