Det där med röstfusk i Big Brother...

...som man kan läsa om här, det tror jag inte ett skit på.

I söndags så kunde man läsa kommentarer på Big Brothers hemsida som vem som helst egentligen skulle kunna tolka till en helt annan trolig orsak till att "favoriten" (hos många) Rodney åkte ut.

Rodney var nominerad med både Katerina och Madde. På sidan där de tillkännagav de nominerade så kunde mestadels följande typer av kommentarer läsas i olika tappningar:

"Rösta på KATERINA! Hon MÅSTE vara kvar! Utan Katta inget BB!!!"


"Rösta på MADDE så att det där Katerina-aset åker ut!!! Kom igen, lägg eran röst på Madde!"



Nu tror jag att vem som helst borde kunna lista ut att det som TROLIGEN har hänt här är att folk har röstat på Katta för att ha henne kvar, eller röstat på Madde i motbyggande syfte bara för att de vill ha ut Katta. Slutsatsen är alltså att ingen har röstat på Rodney ty folk trodde han hade sitt på det torra. Logiskt, eller hur?


Röstfusk my ass...dålig förlorare är en annan benämning. (Skyll er själva kan man också säga)


(Jag förbehåller mig rätten att ha fel. Med tydliga, konkreta bevis så kan jag övertygas till den andra sidan)


Min kropp är en kvällskropp...

Igår körde jag en sen vända till gymmet. Jag kunde pressa mig mer än vanligt. Det har jag kunnat varje gång jag gymmat efter klockan 19.00. I morse vid 10 så tog jag mig en morgonlöparrunda. Jag kan inte påstå att jag är nöjd över min prestation under det passet. Det finns många faktorer som kan spela in. Var jag trött från gårdagen? Var det tråkigt att springa själv utan Ninja? Bristen på en bra frukost innan? Mina glasögon (konstigt nog har jag presterat sämre generellt när jag haft glasögonen på mig)? Men den troligaste orsaken är väll att min kropp är en kvälls/mittpådagen-människa (medan mitt sinne är en förmiddagshjärna) Min kropp tar lite tid på sig att vakna ordentligt. Innan den är vaken så kan jag inte anstränga min kropp med "intensivare" kondisträning för då vill jag lägga mig ner, spy och svimma lite. Ska jag se på det hela positivt så var det inte riktigt så illa i dag. Jag minns gymnastiklektioner i gymnasiet som började klockan 8 på morgonen. Efter uppvärmningen så hade jag pressat mig själv så "hårt" att jag var tvungen att sätta mig ner en stund. Jag minns också arbetspass på jobbet då jag började klockan 6 och fick sätta mig ner en del för att det kändes som om mina inälvor bubblade till ytan...och då ansträngde jag mig inte så värst mycket. Om jag kan lida av sådant morgonillamående nu....hur blir det då den dagen jag blir gravid?

Fungerar min kropp bättre på kvällen eller är det andra faktorer som stör min morgonträning? Jag ska undersöka den här saken vidare tror jag...

I dag kommer min bästaste vän i hela världen hit från hennes studentbostad i Kalmar. Hon ska bo här till imorgon. Lina är verkligen en sådan där once in a lifetime-vän.

Tillsammans kan Ninja och jag bestiga berg...

Det känns som att jag borde göra ett blogginlägg, men jag vet inte om vad... Vad har jag gjort i veckan? Har det hänt något kul? Det har hänt ganska mycket kul sedan sist så istället för att skriva allt här så får ni väll fråga mig istället ;)

I dag besteg iallafall Ninja och jag berget Billingen, gick till utkiksplatsen, och tog oss sedan ner igen med en detour till Rhododendrondalen. Vi var nog ute i två timmar. Jag ÄLSKAR att promenera i skogen, särskillt med Ninja. Det väcker upptäckarglädjen i mig. Ser jag en spännande stig då följer jag stigen. Ser jag ett roligt djur så iaktar jag djuret (om det inte är en älg, då avlider jag) Det är så synd ändå att det tar sin lilla tid att ta sig till skogarna när man bor centralt. Vägen dit är mindre kul men bara jag väl kommit dit så kan jag vara ute i timmar.



Ninja vid utkiksplatsen




Hon ser väldigt nöjd ut...

 

Jag kan väll skriva också att jag häromdagen nådde gränsen för 10kg viktnedgång sedan början av januari! Nu ligger jag väll på -9kg men jag pendlar ju upp och ner något kilo hela tiden. Det är bara normalt. Nu har jag alltså egentligen nått min idealvikt, nu ska jag bara slimma till mig lite och byta ut lite flöt mot muskler. Som ni alla vet så väger ju muskler mer än fett ;) Så här bra i form har jag nog inte varit sedan i högstadiet, även om jag egentligen ligger på samma vikt som jag var på för bara 1,5 år sedan. Jag orkar mer nu och känner mig mindre stel.  Jag har fått bättre kroppskontroll och detta har jag stor användning av i min ridning. Jag mår jättebra och känner mig inte alls uppblåst och pluffsig längre. Kläder sitter snyggt på mig igen! Allt jag gjort för att rasa i vikt är att ta upp träningen igen, går längre promenader med hunden och äter mer regelbundet och mindre portioner som jag istället drygar ut med en hel del grönsaker. Jag tror inte på stenhårda dieter där man utesluter vissa grejer. Att komma i form handlar om ett byte av livsstil, inte en tillfällig snabblösning...inte om man vill behålla formen/vikten iallafall. En dag i veckan har jag "ätardag" då jag får äta precis vad jag vill! Då blir det godis ;)

Denna veckan har dock varit tuff på matfronten. Jag lever stenhårt studentliv så att säga. Senaste dagarna har det blivit knäckemackor, havregrynsgröt, pasta, nudlar och diverse protein som jag finner i frysen. Snåååål vecka. Flytten har tärt en hel del på månadskassan, tillsammans med en hel del årliga utgifter som råkade infalla på just denna månad. Det första jag gör på torsdag är att storhandla :D

 

Jag avslutar detta ganska ovärda inlägg med ett videoklipp på en Ninja som visar sin tokiga sida. Så här gör hon alltid när vi kommer till denna platsen. Man kan inte bli annat än glad av det där lilla yrvädret.

 

 

 


Härliga dag som förhoppningsvis mynnar ut i härlig kväll...

Idag har jag skrivit tenta i Kommunikation och samtalsmetodik. Som vanligt så försökte jag verkligen plugga in allt i god tid men som vanligt så misslyckades det. Det var ändå lite rekord av mig att ta tag i det på allvar redan i måndags, även om det bara var för två timmar. Igår var det väll bara två timmar som var belagd på dagtid också. Jag vet inte vad det är som sker, men natten innan en tenta då är det som att min hjärna bara öppnas och mottar information som en svamp. Alla sinnen är på helspänn och tröttheten, som infunnit sig när jag försökt med nattplugg tidigare nätter, är som bortblåst. Jag känner nästan som en Cameron Avatarisk connection till min hjärna och informationen jag tillgodoser mig, eller som Matrix där jag bara trycker download så är allt klirrat. Nu ska jag inte ropa hej för tidigt...jag har ju inte fått godkänt än. En del bortfall får jag faktiskt räkna med, men det jag inriktade mig på att plugga in på fastnade. Nu var detta som sagt en lättare tenta. Jag tror inte någon satt längre än en timma. I framtiden så planerar jag fortfarande på att skärpa mig. Det lär ju inte bli lättare precis. Hade jag vetat att den var SÅ lätt så hade jag nog blivit mer motiverad att gå all in och satsa på full pott.

Efter tentan så gick vi ett gäng en sväng till Framtidsmässan som anordnades på skolan. Gratis pennor, kinderägg och analys av olika människor som står i montrar är ju alltid spännande. Vi hittade en monter som praktiskt taget sa "Sälj din idé för en möjlighet att vinna en I-pad". Jag kom inte på en idé som jag ville dela med mig av så jag drev lite med konceptet istället:

Vad är din idé?
Att ni ska ge mig en I-pad.

Hur ska du gå tillväga?
Jag är med i tävlingen och vinner en I-pad

Varför behöver du en I-pad?
Så att jag kan utveckla mina idéer

Vem tjänar på det?
Jag tjänar på det.

Efter jag skrivit detta så såg jag till min förvåning att de visst hänger upp alla bidrag, anonymt, till allmän beskådning. "Aja, jag bjuder väll kanske till något skratt" tänkte jag (pluts att Anki hetsade mig till att lämna in den. Hon är övertygande den där kvinnan). Ännu roligare var ju att de hängde min väldigt synligt precis vid de gratis kanelbullarna. Inte nog med det! 15 minuter senare fick jag reda på att Pernilla stått och läst mitt bidrag och undrat vad det är för omogen person som skrivit det. Man kan ju inget annat än att skratta åt situationen.

Jag gav bort en av mina riktiga idéer till ett annat ställe istället där man fick vara med att utveckla idén om den visade sig intressant. Väldigt intressant ställe. Tror att jag drar med Anki på någon av deras tillställningar någon gång.

Efter skolan så var det planerat att jag skulle ut med odjuret på en redig, lång promenad och sedan dra till gymmet. Till mitt förtret så började regnet falla när vi gått en bit. Opassande klädd så vände jag. Planen blev då att jag skulle ta gymmet först och sedan göra ett nytt försök med odjuret. Karin var online på msn. Pratade med henne för evigt. Tight med tid. SÅÅÅÅÅÅ jag slog istället ihop hunden och träning! Det blev en joggingrunda med Ninja och vad skönt det var! Jag kände mig så lätt, fräsch i kroppen och blev knappt andfådd. Visst fick jag lite draghjälp ibland, men det håller jag på att träna bort. Det är mycket roligare att springa med Ninja vid min sida för då fokuserar jag mer på henne än på mig själv. Då går allt av bara farten. Vips, så hade jag sprungit hela planerade rundan men bara några mindre konstpauser för att Ninja skulle få kissa och andra saker. Behagligt väder också. Jag märkte inte att jag var svettig förrän jag klev in i lägenheten.

Efter joggingturen så blev det lite styrkeövningar. Inte lätt när man har en Ninja som kliver över en när man gör situps och slickar en i ansiktet när man gör armhävningar. Där kan man tala störningar. Jag kan ju inte direkt påstå att stretchingen, som annars skänker mig sådant lugn, var direkt avslappnande.

Nu sitter jag och äter matlåda från igår och ska strax hoppa in i duschen. Sedan blir det städ för i kväll så har jag mina första officiella gäster i nya lägenheten! Sanna E & co tyckte tydligen att vi skulle ha efter-tenta-mys hos mig och vem är jag att tacka nej? Jag är ju dessutom den av oss med störst lägenhet i närområdet med mina 30 kvadrat ;P Vid 19.00 kommer vännerna hit. Jag vet inte vad de planerat, jag tillhandahåller bara lokalen...de andra har skött planeringen av aktiviteter och....allt annat. Paj vet jag iallafall att det blir :D

Ninja sover...så att hon orkar vara överglad och knasig när gästerna kommer :P



Inernätet är igång...

Jag har internet igen...men jag orkar inte. Hjärnan är inte nådig mot mig i dag. Hjärnspöken. Jag skulle behöva en exorcist...Inte en sådan där otäck prästexorcist. Näe, präster tror jag inte på för tillfället, ingen tillit till dem alls faktiskt. Ge mig en glad exorcist....en gul elefant kanske.

näst intill IT-lös

Det har blivit lite tomt med inlägg här det senaste tiden. Jag har inte fått igång mitt internet i nya lägenheten än...eller jag och jag, nissarna på studentnätet har inte fått igång det än. Jag har gjort allt jag kan så väntar mig att det ska hoppa igång vilken dag som helst. Jag håller på att bli TOKIG! Tänk vad styrd man ändå har blivit av dessa teknik och uppkopplingsmakapärer. Jag är ändå glad att jag hann skaffa ny mobil som jag kan surfa runt på, om än lite primitivt. Nu kanske jag hör vad folk säger i luren när de ringer till mig också :P

Men jag saknar min uppkoppling på datorn. Vet inte hur många facebook-statusar jag råkat gilla bara för att mina fingrar är för klumpiga för touchscreen. Det är segt att skriva långa utlägg på mobilen så här sätter jag stopp för i dag.

Dagen består av hunden, gym och tentaplugg.

"Före"-bilder på lägenheten...

Nu har jag packat några lådor till. Låd-distrubitören var väldigt snål så jag kunde inte packa allt. Det har istället utarbetats en plan på hur vi (jag+bröder och vänner) ska kunna flytta allt på söndag. Jag tänkte att om vi flyttar alla möbler först så kan jag plus vänner packa upp några "enkla" lådor (typ böcker och köksprylar) och ta med kartongerna tillbaka och fylla på medan bror 1 monterar ihop soffa, säng och bord. Bra va?

Det som ska bli mest spännande är att se hur tusan jag ska få plats med allt. Det är förbannat tur att Bror 1 har lite förrådsplats som han är skyldig mig. För övrigt så har jag en ganska bra plan på hur jag ska få ordning på möblessemanget. Det kommer att bli trångt men Ninja får tåla att åla sig mellan bord och soffor med mera. Jag har ju iallafall tänkt lite på hennes utkiksplats i fönstret när jag planerat :)

Det enda som stör mig, föutom den fult blåa fondväggen som jag ska måla över, är att jag endast har ett ynkligt frysfack! Vad jag vet så finns det inte ens en allmän frys och ÄNDÅ så har jag bara ett frysfack. Var ska jag få plats med alla mina frysta grönsaker? Mina frysta fiskbitar? Mina frysta kycklingfiléer? Mina matlådor?

Det får nog bli att investera i en frysbox. Finns för tusenlappen har jag sett. Kan det nog vara värt....om jag hittar plats att ha den på :P

Lite "före"-bilder på min ekande tomma lägenhet taget med min repiga mobilkameralins:

"vardagsrummet" med balkongdörren synlig

 

Hall och sovrum....och en ful blå vägg :P

 

Mitt lilla söta kök med en hög med räkningar och hyreskontrakt.

 

Jag får ta liknande "efter"-bilder sedan när allt är iordning ;) Kommer nog att ta en månad eller så om jag ska måla och ha mig med hunden ur vägen. Jag är iallafall glad över att kaklet i köket inte är sådär hemskt blått som det är i vissa av de andra lägenheterna :P