El Stockholmo - Dag 1

Detta är då mina dagboksanteckningar från den första dagen i Stockholm.
____________________________________________

Lör 26 juli

Det var en fin lägenhet Linas mormor hade. Jättestor balkong och bara några tunnelbanestationer bort från centrum. Eftersom vi visste att vi skulle vara väldigt trötta när vi kom hit så var vi smarta nog att dra en bio. Vi skulle se The Dark knight. Så direkt efter vi dumpat bagaget i lägenheten drog vi in till staden och hämtade ut biljetterna. Innan bion kände vi hungern gnaga, så vi åt på McDonalds. Vi åt pasta med oxfilé. Grymt gott! Bra service var det också. Efter maten gick vi tillbaka till bion och köpte stoooor Popcorn med två tillhörande stooooooooooora drickor, inga mesiga 0,5 liters som på jobbet, utan 0,8 liters! Det var en trevlig biograf och en skit bra film. Jag och Lina ska gifta oss med Bruce Wayne, han hade alldeles för lite plats i filmen. Det som gjorde upplevelsen ändå till något utöver det vanliga var "biografgubben" innan filmen.

Efter vi kollat på reklamen och några mesiga trailers så hissade de helt plötsligt ner ridån och en gubbe gick och ställde sig på scenen. "Åh nej, nu har de tekniska problem och allt kommer bli försenat" tänkte jag. Sedan öppnar han munnen och säger att detta är en väldigt lång film. "Åh nej, säg inte att han ska fråga om vi vill dela upp filmen" tänkte jag sen. Men icke! Han gick ut på scenen för att i egen hög person be oss att inte glömma sätta på mobilen efter filmen, informera om toalettbesök och be oss vara snälla och plocka undan skräpet efter oss i dag då de var så underbemannade och den salongen var slutsåld resten av kvällen....och ändå tog han sig tid att säga det personligen. Det var så fint. Varför har inte vi det så?

I morgon blir det troligen Vasa, Naturhistoriska och Skansen. Blir att gå upp tidigt i morgon och gå till turistcentret för att köpa Stockholmskort. Känns som Söndag i dag, men det är det i morgon. Humorn har iallafall legat på låg nivå. Varje gång vi åker förbi tunnelbanestationen Rådhuset frågar vi varandra om vi ska ta en fika. När Lina frågar "När ska vi ställa klockan?" svarar jag "Det bästa är väll om vi gör det i kväll?". Någon gång ska vi spana in våra konkurenter BK (Burger King). Var nog fem år sedan jag åt där sist. Lina mobbas för att jag sover i gammal blå arbetsskjorta. Skulle hon inte gjort om hon haft en egen. De är otroligt sköna att bara va i.

Varit på glatt humör hela dagen i dag. Hoppas det fortsätter så. Aj, TRÄNINGSVÄRK!!! Axlarna värker som tusan! Till nästa gång jag reser ska jag lära mig att packa, eller skaffa mig en såndär rullväska.

Rull rull...


Här, på Chaplin's bar, åt vi en trevlig pastarätt PÅ McDonald's.

__________________________________________


Det får bli allt för i dag. För trött för att skriva resten nu. Dag två dyker upp i morgon. Om jag hinner. Ska till Örlen i morgon med marsvinen och mig själv...sen ska jag och Lina ut i sommarnatten.

 

Tillbaka där allt började för fem dagar sedan

Har precis dumpat mina grejor i hallen.
Stockholm var jätteroligt. Lina och jag gjorde massor av turistiga saker. Lilla skrivarberonde hjärndelen som bor i mig har fört en liten dagbokliknande sak över dessa dagar. Hinner inte skriva i den nu. Min bror kommer om en timma så jag kan få tillbaka mina sweeties. Tänkte passa på att städa golvet nu när burarna är ur vägen. Men dagboksanteckningarna...eller iallafall första delen...dyker upp i kväll.

Jag flyr med Lina till Stockholm imorn

Snart är det dags att gå till personalfesten. Ska bli gött att invadera hennes pool.

Sedan bär det av till Lina. Sover där så minskar risken med att jag försover mig med 100%
Så allt är packat, allt är fixat. Blev glad av att komma till jobbet och droppa av sakerna. De flesta hälsade glatt och uppriktigt och alla påpekade vad brun jag blivit. Till och med Elina på mitt jobb, som bor granne med mig vid Örlen, trodde att jag hade varit där en dag till. Då blev jag glad.

Jag hoppas att det är ett gott tecken inför i kväll.

Annars så gör det inget. Jag och Lina flyr till Stockholm. Där ska jag heala min själ och bara tänka på trevliga saker. Ingen känner mig där. Ingen kommer åt mig där.

Jag är inte rädd för vad folk som inte känner mig tycker...jag är rädd för vad folk tycker som TROR att dom känner mig.

Jag kommer troligen hem på Onsdag.


Om jag var tio år yngre skulle jag inte behöva dig längre
För en lång lång tid - Håkan Hellström

Jag går

Jag vet inte om jag egentligen vill dit i dag. Jag kommer bara att känna mig onödig och värdelös.

Men går jag inte dit så får jag aldrig veta. Kanske lyfter det upp mig så att jag blir glad igen.

Fan Lina, jag hade velat ha dig där. Men jag hoppas att några andra dyker upp som jag kan leka med.

Jag får aldrig veta...om jag inte går.

Ovisshet är en av mina största fiender.

åh nej...

Den där känslan kryper över mig.

Jag känner mig ensam. Det känns som ett mörker där ingen vill hålla min hand. Det enda som är bra är att det just bara är det. Resten av mig är tom. Jag är ensam. Jag kommer alltid att vara det.

Jag hatar att jag ska bry mig så mycket. Jag önskar att känslor inte fanns.

Som tur är så går känslorna på samma linje nu. organiserade. resten tomt. Ingen brödtext av känslor.

Annat kommer det bli när jag ligger i min säng och hjärnan rullar igång. Jag kommer att sönderanalysera hela världen och allt kommer att peka mot en sak. Allt är mitt fel. Inte konstigt att jag är ensam. Jag är för svår. Folk pratar med mig av artighet. Tror ni inte att jag märker det? Men jag ska väll vara glad. Annars skulle väll ingen vilja prata med mig alls.

Jag fattar inte att jag, som mådde så jävla bra tidigare i dag bara kan sjunka till en nivå där allt som existerar är hopplöshet och utanförskap.

Jag förstår dem. I'm a big mess. Jag vill att någon ska uppskatta mig, känna mig behövd mer än på jobbet, att någon ska hålla om mig....och ändå vill jag inte att någon rör mig. Våga inte ge mig en kram. Jag vill inte ha någon. Ingen fejkad kram. Men jag vill inte ha någon äkta heller. Det kan brista för mig då...

snälla....håll om mig.

perfekt

Nyss hemkommen från Örlen.

Brännan är tillbaka....med några komplementerande blåmärken. Åkte ring efter båt och flög som tusan när jag studsade på vattenytan. Men det va skooooooj :D

Det var otroligt gött att gå upp tidigt, sätta sig på en svinkall buss och anlända till det superheta Örlen. Även otroligt gött att ligga vid husvagnen, bli jättevarm och sedan gå ner och hoppa i sjön, som var perfekt tempererat, och sedan gå och lägga sig igen. Me like bigtime!

Det bli nog att åka dit nästa vecka efter Stockholm och fortsätta på brännan.

Stockholm ja......två dagar kvar :D

Nu ska jag umgås lite med djuren och ta ut dem i gräset i det perfekta marsvinsvädret!

4 timmar 23 minuter senare...

....möööööh.

Tröööööööött....sooooova......tårar rinner av trötthet......ont i halsen

Dags att fixa sig til Örlen....sova i solen sen.

SoooooooVA!


HÖRDE DU DET!?!?!

sova sova sova

*trött*


I just can't get enough

Älskar Napoleon Dynamite
Älskar David Letterman

Ta det bästa från två världar...
...då får du det här klippet.

http://www.youtube.com/watch?v=Tfpha8wszjw

....behöver jag skriva att jag älskar det klippet? 
(vet att det är taskig kvalitet men hittade ingen bättre)

Glöm inte att titta på Lettermans reaktion i början.

Me founds it

I dag jobbade jag min sista dag innan semester. En lagom slapp och väldigt kul dag. Kände mig duktig.

Får tacka Jonas också.

Vi var inne i frysen och jag som vanligt babblar om mina världsliga problem.

A-L : "Jag hittar inte min bikiniunderdel!!! och jag som ska till Örlen i morgon"

Jonas: "Ja, den ligger väll på golvet i ditt vardagsrum..."

A-L: "Neeee, för senast jag hade den var sist det var fint väder och jag har storstädat vardagsrummet sedan dess. Det var när jag kom hem från Örlen och då hääää... *Heureka!!!* Jag har kommit på det Jonas! Tack!"

Senast när jag använde den så hängde jag ju den på tork på en galge i hallen och sedär....där hängde den fortfarande. Lycka! Bara att packa ner grejerna jag behöver imorn och sen kan jag sova lugnt....i kanske 3 timmar.

Semester....HÄR KOMMER JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAG!

nej nej nej

Jag hittar inte bikiniunderdelen....aaaaaaaaaaaaaaaaaah!!!
Jag som måste dra till jobbet nu!

Och bussen går 8.55 i morgon!!!
Får leta i natt till jag hittar den!!! Hjääääälp!

Ge mig en dag till

Jag har alldeles för mycket att göra.

Åker till Stockholm på Lördag morgon och har massor att fixa innan dess.
Förutom detta så är det förbannat fint väder så känner att jag bara måste åka till husvagnen vid Örlen och bättra på brännan INNAN jag tappat all färg. Vill dessutom hälsa på mamma lite. Egentligen vill jag stanna där till på fredag men det går inte. Min bror kommer direkt efter sitt jobb för att hämta mina djur. Han slutar vid 14.00. Då vill jag gärna att det ska vara lite städat här. Jag ska följa med honom hem och se till att djuren kommer på plats. Sen ska jag hem igen. Packa och göra mig iordning för på kvällen är det personalfest. Sen ska jag hem, sova...och se till att jag INTE missar tåget för då åker Lina själv. Hon har sagt det....och jag har sagt det.

Måste dessutom hitta min bikini. Annars är det ju ingen idé att åka till Örlen imorgon. Tråkigt att jag har tappat så mycket färg sedan senast jag solade. Kommer säkert att bränna mig. Skulle i och för sig kunna sola på fredag med men har någon social tant här som kommer och pratar med mig och säger att jag borde ha mössa på mig så jag inte tappar håret och grejer och jag orkar inte lyssna på hennes gnäll! Hon har förstört solstunderna jag brukade ha på min gräsplätt för mig. Skulle jag säga att jag chansar och kör utan hatt skulle hon nog bli förbannad eller fälla någon såndär spydig kommentar...mer än vad jag behöver just nu.

Den så kallade "Flanders-effekten"

Jag visste att det var något fel på den där Ronald.

http://www.youtube.com/watch?v=T3_KtEC1rkk&feature=user

Han var bara alltför trevlig när jag träffade honom senast...

Alla är vi rädda för någonting

Jag har många rädslor.

Jag är rädd för att träffa älgar i skogen.
Jag är rädd för sprutor och nålar som försvinner in under huden...lika mycket på mig som på andra
Jag är rädd för Harkrankar....eller långben, vad ni nu vill kalla dem för
Jag är rädd för att ha ögonen öppna i mörker, eller kolla ut genom fönster när det är mörkt ute
Jag är rädd för åska...eller mest blixten den bär med sig
Jag är rädd för att stå nära kanter på höga höjder

Detta är bara några exempel...

...men mest av allt...det jag är allra räddast för just nu...
...Jag är rädd för att stänga av min dator...tänk om den inte startar igen?!

lyckan tog bara lite rast

datorn blev snäll igen...

yay!

Lyckan blev kortvarig

datorn är dum igen....

bajs

Gamla alster från mörka nätter

Hittade något kul i dag. Något jag skrev för säkert minst 6 år sedan, mitt i natten...

Tänkte dela med mig av den...

__________________________


En Saga

som är usel


              Del 1

Det var en gång en liten prinsessa som bodde i ett stort mörkt slott. Slottet var vaktat av en stor orange drake med sylvassa trubbiga huggtänder. Han var den STORA anledningen till att prinsessan fortfarande bodde i det nyrenoverade slottet. Ingen, absolut INGEN vågade ta sig förbi den stora draken så prinsessan bodde HELT ensam tillsammans med sin hund Muppo

Men en dag så mådde inte draken så himla bra....så prinsessan slängde sin tissekatt till draken.

"Måste va hungrig" trodde hon.

Prinsessan hade gissat rätt o draken mådde genast mycket bättre. Sedan den dagen var Draken o prinsessan de godaste vänner




En dag ute i skogen mitt i öknen promenerade en prins med sin svarte springare. Hästen var så svart att han inte syntes i all snön ute i skogen i öknen. Mitt ute i regnovädret så slog en tanke honom ganska hårt i bakhövvet. Han gnuggade på sin bula han fick o sa:

-döh, kanske borde rädda en prinsessa som man kan gifta sig lite med!

o precis då fann han en stor träbit som någon placerat på en pinne... Den var formad som en pil o med träaktig text stod det skrivet "vägen té la prinsessa!". Han tog sin åsna o promenerade till fots.

Prinsen fortsatte sin färd té prinsessan. Det var en lång o farofyld färd genom den stora djungeln.

Han följde grusvägen till han kom fram till en motorjärnvägskorsning. Skulla han svänga åt vänster?.... eller skulla han ta den raka kurvan åt höger?

När han väl bestämt sig för att vända om och ta en genväg så såg han en NY skylt som växt upp ur det blåa gräset. På den stod det skrivit på ett HELT obegripligt språk....nån slags turkiska blandat med lite danska...som faktiskt é HELT obegripligt om man é svensk.

I alla fall så stod det såhär!:

" Om du vill dö en fruktansvärd död medan du käkar lilbär, sväng vänster........om du vill ramla ner för ett stup och spetsas av de vattniga klippblocken o mosas totalt av troll, gå rakt fram....om du vill gå på teparty med en drake....sväng höger.....OBS! Måste kämpa lite med mördarväxter o dyl. först.....och om du vill träffa prinsessa, vänd tebax o ta nästa båt till Stockholm.

Han stod lääääänge o funderade.....

Till sist fick en annan del av honom bestämma....Men vilken kroppsdel då?

Vem var bäst på att finna en prinsessa att gifta sig mé o skaffa massa med barn mé?

"Ja, kärlek tar ju alltid vägen genom magen, eller nått sånt" tänkte han o kikade ner på sin Lapin Kulta mage

-vikken väg vill lilla du gå då? frågade han med bäbisgullegullröst o petade i sin mage med pekfingret.


Efter ha spytt ett tag o kommit underfund med att lite te skulle sitta finnemang så svängde han åt vänster o den tebjudande draken.


Nynnandes på "öppna landskap" traskade han vidare mot havet där nya äventyr väntade....

men DET är en annan historia.

__________________________

fortsättning följer...


Here we come

Nu har jag och Lina bestämt avresedatumet får våran lilla semesterresa. Vi ska tillbringa några dagar och turista  i Stockholm. Åker på Lördag. Det är så bra när man lyckas pricka in vänner med kontakter. Vi ska nämligen bo i hennes mormors lägenhet så vi kommer billigt undan. Jag har minsann inga kontakter...om vi inte vill åka till Tibro i några dagar :P. Men lugn Lina, vi blev vänner innan jag visste det så utnyttjar dig inte...bara lite ; ) Vi ska göra Skansen och Grönan och staden och Naturhistoriska och Sf Bokhandeln och lite mera. Vi har inte riktigt planerat allt än. Marsvinsvakt är fixad och ledigheter och allt sånt.

Ska bli roligt att få resa någonstans och få göra något annat men ändå komma billigt undan. Särskillt som att jag har tandläkarundersökning i september. Har garanterat minst ett hål de vill laga :P....tror jag iallafall.
Jag föredrar ändå egentligen semestrar då man gör saker. Visst är dett gött att ligga i solen någon dag, men i en hel vecka? Näe. Jag vill se saker, uppleva saker och lära mig saker. Jag vill iof ha det fina vädret och bad också om det är möjligt.

Gillar Söndagar. Söndagar är slappdagar. 
Gick upp 14.00 och sitter fortfarande i morgonkläderna och klockan är.....oj....va den så mycket? 20.45!
Det var kanske lite för mycket, måste aktivera mig, typ städa.

Det var kul igår iallafall. Världens största privatfest, bara för oss.

Guldgruva brorsan!

I dag ska jag och Lina & co till SannaPanna och leka singstar och vem kan bli fullast.

Va inte på så mycket festhumör så tänkte att jag skulle slänga på lite partyhöjande musik. Men....jag har ju inget förutom på mobilen. Kom sedan på snilleblixten att jag har ju faktiskt dator igen. Slängde över musiken, öppnade Winamp och sedär!!!...hittade hans spellista på winamp! Massa sköna låtar. Så nu har jag hoppat omkring till Både Michael Jackson, gammal gammal R'n'B&Hip hop och hedlig Rock'n'Roll som Chuck Berry. Vi är en liten retrokultfamilj ;D. Johnny B Goode är minnen det. Älskar den låten!

Så nu är jag redo!

Tack bror, tror jag behåller den här musiken när vi formaterar om datorn.


Salvation?

Jag såg något intressant idag nu när jag fått igång internet igen. Jag var inne på imdb och skulle surfa i kapp all info jag tappat så jag kan hänga med igen, eller när det gäller mina komisar...ligga steget före, inom film.

Blev lite rädd när jag för några månader sedan läste att det kommer att komma en ny Terminator film, Terminator Salvation. Blev nästan räddare när jag såg att Christian Bale ska spela huvudrollen som John Connor. Bale är en av mina absoluta favoritskådespelare. Än så länge har jag inte sett någon dålig film med honom. Ska den här bli den första?

Jag kan ju inte vara den enda som är skeptisk till en T4?

Men som sagt, jag har inte sett honom i en kass film ännu och jag hoppas att det fortsätter vara så efter sommaren 2009.

Teasertrailern släpptes i dagarna. Såg den i dag. Se den du med.

Flipp eller Flopp?

http://www.youtube.com/watch?v=kXnELk6pZVk