Flytt påbörjad...

Nu har jag börjat packa. Igår rensade jag lite i förrådet och fick tre lådor till övers. De tre är nu fyllda med spel, wii-kontroller och dvd:er. Nu inväntar jag ytterligare kartonger så att jag kan forsätta packa. Jag har bara imorn på mig till att packa ner det mesta så kartongerna borde komma snart tycker jag.

Jag hittade ett gammalt ben till Ninja. Det tog hon och gömde. Ninja har nog inte förstått att det är flytt på G. Hon har ju aldrig gjort denna sortens flytt förut...får hoppas att jag hittar hennes ben innan vi lämnar tillbaka nyckeln.

Snart drar jag till stallet och hoppar med Robin. Det var över en månad sedan jag red den där underbara lilla hästen...


Det får INTE regna på Söndag! Lite medvind kan jag väll få...snälla?

Jag är trött, på många olika plan...

Idag börjar det som ett träningsinlägg igen.

I dag hade jag fullt upp med hund och skola. Detta bidrog till att jag bestämde mig för att träna sent i dag. Med sent menade jag att jag åkte till gymmet klockan 19.00 och lämnade stället vid 21.00. Vilket bra beslut säger jag bara! Jag blev lite nervös när jag såg att det var alldeles för många cyklar parkerade utanför, men när jag kom in så var det inte alls så mycket folk som jag då hade fått för mig. Det bästa var att alla var på väg bort därifrån så vid klockan 20.00 var det ganska så öde och så skööööönt! Jag vill inte behöva stå i kö för att göra det jag vill på gymmet eller behöva anpassa min gymträning efter alla andra. Jag vill inte känna mig ut-tittad av andra gymerister som kanske väntar på att jag kanske ska bli klar så de kan springa till maskinen så fort jag inte rör den längre. Att gymma sent på kvällen lär jag göra fler gånger. Det blir så förbannat varmt och kvavt när det är mycket folk i lokalen och det känns som att det hämmar min andning när jag kondistränar.

Nu kunde jag pressa mig själv. Jag klarade mer på styrkan i dag. Jag sprang mycket mer än vad jag gick på bandet i dag. Min kropp är helt mör och slutkörd. Mycket nöjd. Förmiddag och kväll is the shit!

Slut med tränings-snack


I morgon ska jag skriva om kontraktet på lägenheten! Jag får nycklarna redan på Fredag och på Söndag flyttar jag från mitt gamla liv. Det ska bli så förbannat skönt att inte behöva bry mig längre, att få göra vad jag vill utan rädslor, att få känna mig TRYGG! Jag har mått väldigt dåligt i den här lägenheten. De andarna lämnar jag kvar här när jag flyttar. Nu ska jag leva efter Grynets motto: Ta ingen skit! Jag önskar ingen det som jag råkat ut för. INGEN....förutom för de som bringat det på mig. Lite ondska har jag i mig. Det gör mig rädd. Att känna sådana starka krafter som får mig att tänka saker som jag aldrig tänkt förut...det skrämmer skiten ur mig. Jag är glad att jag har tillräckligt med självbevarelsedrift till att inte lyssna på de tankarna. De andarna ska jag lämna bakom mig nu.

När jag flyttat så är det slut med den självuppfyllande profetian. Då kommer gamla Anne-Lie tillbaka...den som jag var för tre år sedan när jag trivdes med mitt singel-liv....men med mer livserfarenhet.

Nu kanske jag öppnade mig för mycket? Det var skönt att få skriva av mig så det får stå kvar. Kanske får vissa insikt i varför jag varit som jag varit....men nu är det slut med det. Jag är trött på att må dåligt. Jag är trött på att ta skit. Jag är trött på att folk verkar tycka att det är okej. Jag är trött på att folk är trötta på mig när jag behöver folk som mest. Jag är trött på att spela stark för att vara andra till lags. Jag är TRÖTT.



På söndag så slipper jag från detta fängelse.


Tack igen alla som har stöttat mig. Jag kommer för alltid att uppskatta er. Det är nu i kris man lär sig vem ens riktiga vänner är. Jag ger inte upp er lika lätt som de har gett upp sina vänner.






Visste du att det är ont om snälla människor?
Anna-Karin Waldemarson


Träning och Ninjus

Det blev inget Ryd i dag, far var på IKEA. Det blev inget berg heller. Men det blev gym. Kondisträningen gick väll kanske sådär men i styrkan kunde jag pressa mig en del.

Det som stör mig är att jag ändå fortfarande inte klarar lika mycket med överkroppen som jag gjorde när jag tränade regelbundet senast. Jag har egentligen inte utvecklats alls mycket styrkemässigt sett. Det är klart att jag nu faktiskt orkar göra en del armhävningar innan jag klappar ihop men kollar jag på mina vikter så har de inte ökat något alls. Nu kan jag inte mycket om träning men jag tror att jag vet vad problemet är. Jag är otroligt dålig på att få i mig något vettigt direkt efter träningspasset. Jag åker hem, går ut med hunden, lagar mat SEN äter jag. När jag tränade mycket senast så unnade jag mig en gainomax efter styrkepass och kalla det placebo, sammanträffande eller vad ni vill men då höjde jag mig alltid till nästa pass. Nu när jag är fattig student så lägger jag inte de pengarna längre på Gainomax. Kanske borde göra det? Jag köpte en i dag så jag får väll se på tisdag o jag höjt mig eller ej. Kan ju finnas andra faktorer som spelar in.

Innan jag drog iväg till gymmet så var jag ute med Ninja. Vi gick till ett matjordstag som ligger en liten bit bort. På söndagar är det helt öde och ett perfekt oas i staden för lite bus och kasta boll. Vi är omgivna av högar av jord så jag har jättebra uppsikt på allt som kan ta Ninjas uppmärksamhet. Inga bilar på söndagar och väldigt sällan som någon går förbi och om de gör det så har jag full koll på att Ninja inte kan springa fram. Näst intill perfekt.

Jag tog med mig en boll och en kamptrasa att roa oss med. Kamptrasan var mest för inkallningen. Bollen var det längesedan Ninja fick leka med så hon blev helt bananas och kutade som en galning. Helt plötsligt så satte hon fart uppför jordhögarna med bollen i munnen. Väl uppe på toppen så släppte hon bollen, jagade ner efter den, fångade den och sprang upp igen. Så höll hon på en stund. Det var säkert muskelbyggande för henne, att kuta upp och ner på det där viset. Hon kastade sig orädd både upp och ner för den där branten. Mycket underhållande att se på. Mindre underhållande att själv försöka ta sig uppför högen för att hämta bollen när Ninja tröttnat. Det var ganska brant :P

Efter gym och mat så var det snart dags för Ninjapromenad igen. Nu yrde snön som i en snöglob. Det var till och med någon gång som det såg ut som om det snöade uppåt. Ninja stod i fönstret och morrade. Hon lyckades inte skrämma bort flingorna. Undrar varför? Ninja som ser så skräckinjagande ut :P Hur som så hände det ett riktigt Ninja-moment på promenaden. Vi gick mot högskolan, någon gick en bit bakom oss. Ninja tittade bakåt...och gick rakt in i ett träd.

Kärlek till den där lilla hunden.



Jag tog lite bilder från matjordstaget med min repiga mobilkameralins.

Det var en bit upp.




Jagar nedför backen efter bollen.




Ninja på toppen.




ooooooch sen ner efter bollen igen...




Jag filmade lite mysiga "ninja ninjar strumpor"-klipp igår kväll. Jag ska försöka klippa ihop det i veckan och lägga upp här.

Ett blogginlägg som sig bör...

Nu har jag utvecklat Ninjas trick "åtta" så att hon nu går slalom mellan mina ben medan jag går. Hon klarar minst fyra steg innan hon blir lite förvirrad och faller ur. Detta på endast ett träningstillfälle. Duuuuktigt hundskrälle.

De senaste två dagarna har varit två intressanta dagar. Igår på kvällen firade jag våffeldagen med min gamle käre vän Josse. Vi smällde i oss ett helt pulverpaket med våfflor plus en hel burk med finsylt som Josse envisats med att lyxa till det med. Det var kul att se att Josse var så glad. Hennes nya jobb har gett henne en del gnista tillbaka. Jag behöver omge mig av glada människor ibland, särskillt igår som började som en eländig dag men från att Josse kom så blev den bara bättre och bättre. Vi umgås alldeles för lite, Josse och jag...

I morse var jag återigen uppe vid 9.00 (tack vare de uppdragna rullgardinerna) Klockan 12, eller strax över tolv, så mötte jag upp min nya bekantskap Elly på stan. Hon är en himla trevlig prick som jag gillar att hänga med. Vi har alltid mycket att prata om, så istället för att gå runt på stan innan hennes tenta så blev det att vi satte oss på ett fik efter kanske tre affärer och en lagad mobil. Hon köpte blåbärspaj som gjorde att hennes tunga och tänder blev svarta. Så varje gång hon log så vek jag mig dubbel av skratt. Detta smile skulle hon skriva tenta i! :D

Sedan drog jag med Sanna E på en promenad med Ninjus bort runt sjön som ligger vid Havstena. Vi hade tänkt uppför berget först, men jag var jättetrött och hon hade ont i konstiga benmuskler så vi höll oss till någorlunda plan mark. Sanna och jag hade fantastiskat konversationer som fick oss att drömma oss bort men även att spy galla över.

Sedan blev det bestyr hemma innan jag gick ut med Ninja och fångade de sista solstrålarna med bus och lek, mestadel utan koppel. Vi sprang som galningar och tacklade, fintade, jagade och dragkampade med varandra. Hon får mig att skratta.

Efter detta satte jag på en film som jag velat se väldigt länge: "The Wrestler". Fy tusan vilken bra film! Randy, som filmen handlade om, var så tragisk och lockade fram stort medlidande ur mig. Mickey Rourke som spelade Randy var fantastisk i rollen. Filmen rörde vid mitt hjärta på ett sätt en film inte hade gjort på länge och efteråt så hade jag en stor klump i halsen och ett tryck över bröstet. Jag fällde några tårar genom filmen. Det var en så hemsk men ändå vacker historia. Den var filmad på ett sätt som förstärkte allt detta tragiska och som gav filmen en känsla av äkthet istället för "dyr Hollywood-rulle". Fantastisk säger jag bara, fantastiskt bra film.

Efter filmen så kommer vi in på det jag lärde Ninja. Frågan är....vad ska jag lära henne för trick nu? Det är klart att jag hade velat lära henne gå perfekt i koppel, hälsa utan att attackera sina offer med pussar och sluta skälla de där höga skallen...men nu snackar vi hjärngympa inomhus, trickträning. Det är det hon tycker är roligast att träna, och det hon tycker är roligt tycker jag är roligt, så det vill jag lägga lite mer vikt på. Rallylydnad må inte varit hennes grej men värdelösa hundtrick är det....och med tillräckligt många värdelösa hundtrick så vem vet? Det kanske blir en freestylevovve av henne någon dag?

Imorgon blir det gym, promenad uppför berget eller kanske en promenad till Ryd och hälsar på far om han är hemma.


Ninja med nya leksaken hon fick av min mor och hennes Chihuahuor förra veckan




Se så glad hon blev!

Schema för dagen...

Igår blev jag ledsen...jätteledsen, samtidigt så blev jag lite glad. Detta bildade en sorgsen känsla i mig som bara gjorde mig mer ledsen.

Jag gick ut på promenad med Ninja. Vi lekte i solen...sen kändes allt bättre. Ninja är verkligen mitt allt. Hon håller mig flytande, tillsammans med de vänner som stöttar mig.




...nu till roligare saker

Jag har börjat sova med rullgardinen uppdragen. Det har visat sig vara ett genidrag! Ljuset får mig att känna mig mindre trött och jag kommer upp på morgonen. Trots att jag lägger mig sent så vaknar jag av mig själv vid 9 och hinner då mysa med Ninjus innan vi går upp och tar en promenad innan hennes frukostmål vid 10.

Nu har jag ätit frukost och håller på att leta redan på mina träningskläder. I dag blir det gymmet och pressa mig själv till jag storknar. Jag får dock inte glömma att lämna in tentan i skolan först :P Det skulle vara en rejäl miss.

Efter gymmet blir det e långis med odjuret. Kanske strupen uppför berget? Troligen inte, den spar jag nog till imorgon om vädret passar.

Sedan blir det att städa till Josse kommer hem från jobbet. Då åker vi och storhandlar sedan så ska vi mysa till det med våfflor i kväll :D

Så...där har ni hela min dags aktiviteter. Full rulle!

Nu är hemtentan klar...

...den ska bara lämnas in i skolan. Det tar jag nog imorgon...eller kanske i dag. Vi får helt enkelt se. Den är inskickad till "fusk-kontrollant-mailen" iallafall. Känns himla skönt att för en gångs skull vara ute i hyfsat god tid.


Nu ska jag kissa, sedan ta ut hunden i blåsten så hon får kissa/lukta/mm och sen ska jag städa...för städning har varit en försummelse i veckan. Jag bor i ett krigsfält. Senare blir det en paus från städningen. Då hänger jag med fröken Lottie till stallet och bara är...att bara va är bland det bästa som finns.

Nu måste jag hindra Ninja från att stampa sönder min bok som jag levt med hela förmiddagen. Jag tror att hon är lite bitter på den boken men det ger henne inte tillåtelsen att stampa på den. Brymanaset måste vara i bra försäljnings-skick!

...

I dag har varit en mycket plågsam dag...



...det räcker att skriva så.

Även den bäste drabbas till slut...

Jag har klarat HELA vintern utan något förkylningssymtom. Liten känning i halsen som snabbt gått över och snorig näsa efter en dag ute i kylan, men det är ju helt naturligt. Jag har knappt behövt snyta mig alls i vinter! FANTASTISKT!

MEN...nu är den nog banniej här...nu när det känns som den första riktiga vårdagen man skulle kunna överleva utan jacka. Jag vaknade upp med något som känns som en svullen, öm hals och lyckades blåsa mig en snorbubbla innan jag hann ta mig till morgontoaletten. Som sig bör så snöt jag mig och gick sedan ut med Ninjus på en ordentligare morgonpromenad.

Sedan (ungefär) så blev det hemtenta. Jag gorde inget mer igår, men i dag på ca två timmar så hann jag med två och en halv fråga av fyra innan Ninjus krävde en långis av mig. Det vill säga så går det rasande fort när man vet vad man ska skriva eftersom alla fyra frågor egentligen går ihop och inte behandlar olika områden egentligen....det vill säga inte så ycket man behöver läsa i boken innan man svarar.

Jag tänkte återuppta tentan i kväll, för just nu känner jag mig mosig, trött och fryser en del....men än är jag inte sjuk eller förkyld! :D

Jag fattar inte varför förkylningen kommer nu? Jag har varit jättebra med kläder i veckan och ätit vitaminrik, bra mat. Det måste vara Sara som har smittat mig. Jag satt bredvid henne igår på BEST-mötet :( fyyyyyy på dig Sara!

I kväll ska jag till stallet för en härlig dressyrträning. Undrar om jag får rida Sheridan eller Robin i dag? Jag kom dessutom precis på nu att det är ju Fröken Eckert som ska ha oss i dag!!! :D

Nu ska jag försöka slänga ihop något i matväg...

Min "M" tangent är superseg...så har jag missat något "m" i texten så är det troligen bara knappen som är olydig. Jag kanske borde testa
klickerträning på knappen?

tentaträning...

I dag så har jag börjat med hemtentan. Jag har skrivit alla frågot i dokumentet, angivit sidnummer och skrivit namn och personnummer på alla sidor. Det är så långt jag har kommit. Tydligen ska det inte skrivas så mycket på första frågan så jag försöker väll tränga in den mellan Big Brother och sovdags. Det svåra är att komma igång, men jag har en mental deadline som jag måste hinna med om jag ska kunna njuta av veckan så som det är tänkt.

Tyvärr blir det inget Kalmar. Lina pina har en del tentaplugg hon med.

I dag tog jag mig till Afrodansen för första gången på tre veckor...fy tusan vad man tappar på bara tre veckor! På grund av all skola så har det blivit dåligt med träning överhuvudtaget och det fick jag sota för i dag. För det första så har man fallit tillbaka till att man hellre ligger i soffan än tränar och för det andra så var det otroligt svettigt i dag. Kondisen känns som om den har klivit tillbaka många steg. Skäms på mig! Att jag kommit till det mentala fasen då jag letar anledningar till att inte träna, t ex min häl som fortfarande gör ont eller mitt knä som ömmar, är hemskt. Jag måste komma tillbaka i fasen där jag tränar för att jag känner att jag inte tagit vara på dagen om jag inte har det. Det gäller att se alla fördelar jag faktiskt får av träning istället för att se fördelarna med att ha en mysdag hemma i soffan.

Men nu är det tentavecka = mycket tid att fördela över veckans viktigaste sysslor (förutom de primära behoven) hunden, tentan och träning. Jag hoppas att det blir en del stall också.




Jag har precis lärt mig skärmdumpa...jag har egentligen alltid vetat men inte riktigt. Något blev alltid fel på vägen. Att skärmdumpa är ju jätteroligt. Jag är skärmdumpoman för tillfället.

Min fina början till hemtenta.

 

 

 

Verkar förbannat spännande, eller hur?


tack

Det är så skönt att känna att jag inte är ensam i världen. Tack vare er så känner jag mig starkare. Det är inte mig det är fel på...TACK för ert stöd! Nu känner jag mig mindre misslyckad. F*n vad jag uppskattar er!

Den som väntar på något gott...

Yay! Äntligen är min beställning från MEGASTORE på väääg! Tog bara två veckor längre än angiven leveranstid :P Men när solen skiner så är det lättare att glädjas åt de små sakerna i livet och det är via USA-import så det är inte alls säkert att det var deras fel.


Snart får jag iallafall ännu en härlig hoodie till min garderob...

 

It is AWESOME!

 

Nu ska jag laga lite mat och fortsätta städa rent i främst garderob så att min nya hoodie får ett varmt och trevligt välkomnande. Senare i kväll kutar jag nog över till Sanna E en sväng

och myser med henne och Ida med lite hjärncellsdödare och dampdans.

Fantasktiskt.

 

 

 

 

 


Vardagen fortsätter...

Jag är dålig på att uppdatera just nu. "Dåligt" som Aragorn skulle sagt. Jag är helt enkelt inspirationslös eller för trött efter en kalasdag för att ta tag i det. I dag är jag mucho trött efter en promenad tur och retur till schrydet och socialisering med många vovvar och människor. I skolan så hade vi sista seminariet innan hemtentan. På fredag så får vi hemtentauppgiften. Den ska enligt tidigare års elever vara himla simpel. Det hoppas vi på. Jag har inte fattat mycket av den kursen sedan Zaira tog över. Jag TROR att jag kan det någorlunda i praktiken, men i teorin är jag helt körd. Det var tur att man hade Leif första delen av kursen. Hade hela kursen varit som andra halvan så hade jag nog avlidit. Leif gjorde ämnet spännande. Han är skicklig den där Leif.

Hur som så planerar jag på att göra klart hemtentan fort fort, sedan hade jag planer att åka till Kalmar och våldgästa Lina...men det visade sig att jag inte är den enda med tentavecka nästa vecka :P....Så nu är jag preliminärt ledig heeela nästa vecka! Vad ska jag nu sysselsätta mig med?



Sometimes, walking in New York City, I imagine that rather than pushing myself along the sidewalk with my feet, I'm actually staying perfectly still while my feet push the earth like a giant treadmill.
Brentalfloss

Mycket tänkvärt herr Brentalfloss. Jag ska tänka på detta nästa gång jag tar mig en promenad...



Jag har fallit för grupptryck. Jag bara älskar den här låten! Musiken är pepp, texten är pepp! När Annely hör den så måste Annely dansa. Jag har tom improviserat ihop en egen koreografi till den, tragiskt men sant. Jag kan helt enkelt inte låta bli att spritta och dansa av glädje. Musiken tar över min kropp och jag kan inget annat än att följa order. Jag blir som besatt!



Inget i dag heller...

Jag skulle uppdatera den här bloggen i dag. Jag råkade glömma bort det. Jag har fått bestämda order av mina gruppmedlemmar om att jag ska lägga mig i tid i dag, så att jag orkar att gå upp tidigt imorgon och promenera till fröken Eckert för några timmars observationsanalys. Så det blir inget inlägg i dag. Inget alls. Nada! Niet! Nix Pommes frix! Non! Nej! Icke sa Nicke!

Nu går jag och lägger mig med en fin bok och somnar med en lurvig Ninja som huvudkudde.

Inget inlägg i kväll alltså...


God natt!

En lång promenad blev lite längre...

Det är ett hundrelaterat inlägg Hanna, så du kan hoppa över att läsa det ;)

Har jobbat 12-15 i dag, sedan var det cykel hem till en hund som blev himla glad över att jag äääääntligen kom hem. Jag bytte kläder och selade på hunden. Nu var det dags för en promenad. En timmas planerad promenad blev...nästan två timmar? Vi gick uppför Billingeberget (strupen) och gick sedan hem igen. Jag vet inte var tiden tog vägen. Det tog cirka 30 minuter att gå upp, men jag gick en detour så kanske 40 minuter då. Jag kollade på klockan uppe på toppen. 16.05 sa den. Vi gick ner, utan detour, och traskade hem. Det blev några stop på vägen hem, även kallat koppeltränig. När vi nästan var hemma igen och skulle ge igenom porten så kollade jag klockan igen...16.57 :O!!! Var tog tiden vägen?

Hur som så var det gött att komma hem igen. Ninja och jag har alltid en liten traditionell dispyt innan hon går in i badrummet när det vankas dusch. Som vanligt så stod jag i badrummet och Ninja i andra änden av kopplet ute i hallen. Vad gör hudskrället då? Jo hon SKAKAR på sig och jag hör hur hela hallgolvet duschar i grus. Hundskrälle... Hennes straff blev schampoo. Halva hon blev schampoobadad och sedär, hennes tassar var visst vita egentligen. Efter duschen skulle hon i vanlig ordning springa sig torr. Tokit, tokit...(filmklipp går att se längre ner)
Sedan satte jag mig på golvet framför datorn i fem minuter, vände mig om...och där låg Ninja helt utslagen.

Jag har en major tränigsvärk i hela överkroppen. Boxning på Wii sports är inte att underskatta...även om det hade varit roligare med ett mer "realistiskt" boxningsspel. Kontrollen är ju inte så bra....eller det är en underdrift, den SUGER!!! MEN...den gav mig bra med träningsvärk i armar, rygg och sidomuskulatur. :D Lite tennis och Just Dance 2 fick också stå för lite träning igår. Ja, jag orkade verkligen inte ta mig utanför dörren igår. Det blev en joggingtur med hunden iallafall. Mitt knä och mina benhinnor kändes bra, men min häl är halvt åt skogen. När jag promenerade så gjorde det mer ont än när jag sprang. I dag när jag gick uppför berget så värkte det en del...I går när jag dansade Just Dance värkte det en del också, men jag körde på ändå. Jag kan ju ändå inte låta bli att belasta hälen så lika bra att köra. Jag är inte den som mesar med kryckor så fort det gör ont i ett ben. Jag blir snarare taggad. Det går ju ändå över någon gång.

I kväll kommer Sanna E över för lite mello-häng (avskyr det smeknamnet...MELODIFESTIVALEN HETER DET, mello låter som ett mellanmål) Det blir lite snacks och myspys. Jag vill nog skicka Saade (gud, vilka vackra barn vi skulle få) för att han som artist nog funkar bra, men egentligen tror jag att Danny skulle passa bättre. Han har ett snyggare nummer och en bättre låt. Tyvärr tror jag att The Moniker har en chans att vinna. Jag gillar låten väldigt mycket, men den kommer aldrig att funka i Eurovision. Funkade inte The Ark där så lär denna inte funka heller.


Punkt och slut.

Avslutar med ett slarvigt redigerat klipp där Ninja någorlunda springer sig torr efter duschen. Hon är inte så speedad som hon brukar, kameran gör henne lite ställd :P. I slutet finns det lite av tricket vi tränat på: "åtta"....och nej, jag står inte i bar överkropp. Jag har tränings-BH på mig.

semi-valpryck

 

Nu är Ninja så trött att hon inte ens orkar lyfta på huvudet. Sötnöt


En lösning på mitt problem...

I dag kom jag på ännu fler briljanta idéer och roliga tankeställningar att skriva om i bloggen. Inte ett skrivblock i sikte men däremot en penna. Jag skrev ner idéerna på handen! Det tyckte jag var himla fiffigt. Detta går att tyda på min hand:
-smygreklam
-drick, hjärnceller

...
...
...
...
...vad F*N menade jag med de där orden?



Jag må vara smart, men som de flesta genier så är jag jävligt dum också... vi får helt enkelt se om inlägg som behandlar dessa ämnen dyker upp inom en snar framtid.



The distance between insanity and genius is measured only by success...

Bruce Feirstein


Onödigt vetande är också kunskap...

Kullerbytta....varför heter det så? Var kommer ordet ifrån? Varför vågar jag inte göra en kullerbytta varken framåt eller bakåt längre?

Äntligen en fundering som jag kom ihåg utan ett skrivblock! ...även om det var nära att jag glömde av det.

Däremot har jag glömt allt annat jag tänkt ta upp :P

Jag har iallafall lärt Ninja ett nytt trick i dag! Ninja verkar har förmågan att lära sig mindre viktiga saker mycket lättare än vardagslydnad...but then again, de flesta människor verkar ha en förmåga att lättare få in "onödig" kunskap i skallen än sådant de faktiskt måste lära sig. Är det måstet som gör det? Men hur mycket måste känner egentligen en hund inför vardagslydnad? Nu finns det ju ett uttryck som säger att ett av de största misstag man kan göra med en hund, eller djur i allmänhet, är att tro att de tänker som/är människor. Hur som så tog det endast en tränings-session á la tio minuter för att lägga en förbannat bra bas till tricket där hon går i en åtta runt mina ben. Med små hand+benrörelser så gör hon klockrena åttor. Nästa steg är endast benrörelser och lägga verbalt kommando på tricket. Kommer bli kalasbra! Hon tycker att det är jätteroligt!



Ur Wikipedia, en oförlitlig källa, men det skiter jag i för där kan man hitta mycket skoj information i kategorin onödigt vetande (revolt!):

En kullerbytta (från franskan culbuter ramla baklänges – cul bakdel och buter snava ) är en
voltliknande rörelse där både händer och rygg vidrör marken innan man kommit tillbaks stående i ursprungspositionen. Tidigare var verbet kullerbyttera. Numera används istället slå en kullerbyta oftare.

(märk väl att texten är direktkopierad från Wikipedia och att om sidan vore lag och tillförlitlig så skulle detta inneburit att så fort vi använder verb-formen av kullerbytta så skulle genast ett "T" försvinna.)



Söker man på "Kullerbytta" på Youtube så finner man det här:



Jag badar i ospelade spel som bara ber om att få spelas!

Som vanligt så hade jag ett kalasbra ämne att ta upp i bloggen. Inga djur och inget om träning. Det var ett fantastiskt inlägg jag hade börjat skapa i mitt huvud och nu är det självklart borta.

Istället tänkte jag skriva ett spelinlägg. Inte ett seriöst sådant, bara skrapa lite på ytan. Mycket dravel blir det. Jag varnar för det på en gång. Läs på egen risk.

Jag har ett I-landsproblem. I mars släpps det hela två Nintendo DS-titlar som jag vill äga: Pokémon white, eller black...jag har inte bestämt mig än...och Okamiden som är en fortsättning på mitt favoritspel of all times: Okami.

Som fattig student så kan jag inte längre lägga pengar på sådana saker hur som helst. Just nu har jag 40kr kvar på kontot....men jag VILL verkligen ha dem. Jag vill, jag vill, jag vill! Men nu måste jag tänka ett steg längre. Jag har en hel hylla med tv-spel att spela igenom som jag inte har haft tid/ork att spela. Många av dessa spel är spel som behöver ägnas många timmar åt i veckan eller åt gången för att inte tappa fokus och för att kunna få ut det mesta av det.

Ett urval av de spel som jag verkligen, verkligen vill komma igång med eller återuppta är Zelda-Twilight Princess, Epic Mickey, Paper Mario Wii (som jag har endast en värld kvar på), Final Fantasy X, Mario Galaxy 2, Chrono Trigger och självklart Pokémon Soul Silver. Detta är som sagt ett urval. Jag är en mästarinna på att glömma bort att fortsätta spela mitt i ett spel. Jag vet inte vad som händer halvvägs. Troligen så tar mitt riktiga liv mer plats och puttar undan spelandet som gör att vi glider isär från varann, jag och spelet.

Jag är inte direkt spel-lös. Fasiken vad många spel jag har slog det mig nu. Vilket ska jag börja med? Jag har spel för en hel livstid! (om man räknar bort arbetstimmarna varje vecka)

Jag tror att jag börjar med Final Fantasy VI. Wii och PS2 i all ära, men kvällsboken kan lätt bytas ut mot något handhållet. FFVI till DS it is!

Jag tänker som så att Okamiden lär gå ner i pris eftersom det är få som fått uppleva Okamis storhet och Pokémon kan vänta på sommarlönen. Det lär inte sluta säljas förrän nästa Pokémon kommer. Däremot är jag egentligen grymt sugen på att införskaffa mig Secret of Mana. Det spelet är en del av min uppväxt. Det har fostrat mig...men först måste jag hitta någon att spela det med. Det är så det upplevs bäst...med två spelare.
Dessutom så måste det ha ett av de bästa titelspår som någonsin gjorts.

Avslutar med en Brentalfloss, min ringsignal för övrigt...


 


Note to my self: ta dig i kragen och köp det där förbannade miniskrivblocket och minipennan att ha med i fickan asap!

hat...

...det är en starkt känsla, som tyvärr fyller mig ibland vid mycket speciella och ytterst få tillfällen.

Känner du dig träffad? Om "ja" så kan du ju fundera på varför...

EFIT (Ett Foto I Timmen) 4 mars

EFIT från gårdagen. Dagen började med möte i skolan och avslutades med BESTphest och Kåren.



 

 

Vi råkade sova förbi 9.00...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BONUSBILD:

Grynet och Snövit. Bilden är lånad från Hannas blogg.

 

 

Att ha en EFIT-dag var helt fantastiskt roligt. Jag kommer nog att ge mig på det igen någon dag.


EFIT-dag

I dag har jag min allra första EFIT-dag.
Vad är då det undrar vissa? Jo, EFIT står för Ett Foto I Timmen. Nu eftersom det är min första dag så kör jag inte helt seriöst med vackert komponerade bilder utan snarare upp, klicka, klar typen. Min finkamera har fått stanna hemma.

Nu ska jag packa ihop till BEST-evenemanget som är i kväll, en liten förfest innan vi fluffar vidare till Kåren. Det är maskerad i dag :D. Jag fick förkasta min Sheldon idé för t-shirten, som skulle komma inom 2-5 arbetsdagar, har inte kommit än. Jag beställde den i lördags, så ganska ledsen över att den inte kom i dag. Det blir en favorit i repris istället....dock inte Lara Croft. Hon får vänta till varmare väder.

Mina EFIT-bilder kommer upp imorgon kväll om inget oförutsägbart händer.

Tävlingsresultaten.

Lika kul varje gång. Det ringer en dörrklocka på tv:n. Ninja springer ut i hallen och kollar vem som kommer....och kommer tillbaka besviken.

Vi har precis varit ute och sprungit, Ninja och jag. Det går bara bättre och bättre förutom för en betydande och avgörande faktor. Jag har känningar i benhinnorna, vilket jag inte haft sedan högstadiet (som egentligen var sist jag joggade regelbundet). Jag ska testa att byta till mina andra skor, funkar inte det så är det ju....stor-osis.

Angående tävlingen i Söndags så hittar ni resultaten
här. Är jag och Robin grymma eller vadå? Sheridan skrällde litegrann. Han hade jag inte räknat med men han var jättestadig, men kanske lite åt det tröga hållet. Jag är ändå mycket nöjd med honom. Han känns mycket bättre än vad Robin gjorde på våra första tävlingar. Det kan bli ett kul tävlingsår.

Nu ska jag byta om och dra iväg till stallet. Hoppning står på schemat. Hoppas att Robin är på hugget i dag.


Lite bilder till far som inte har Facebook:


Prisutdelning i klass LB:1

 



Robin börjar bli en rutinerad rosettbärare.

 


Sheridan gör ärevarv under prisutdelningen på LC:2.
En fin tredjeplats skrapade han ihop, men han fick bära Robins förstaprisrosett också.
(Så skicklig är jag inte att jag kan rida två hästar samtidigt.)

 



Min och Sheridans första tävling som ekipage. LC:2 62.50%
(låg kvalitét och oredigerad)


ops...

...råkade trycka "enter" förut och....det var ju inte meningen.

Ett gott skratt bjöd jag på iallafall.

En sådan där dag

I dag har varit en sådan där piss-dag. En sådan där dag då man känner sig dålig, sämst i världen, i vägen och bara till besvär. En sådan där dag när självförtroendet ligger i bott och allt man gör är/blir fel. En sådan där dag då humöret går ner i en djup dal som går under vattenytan och får en att drunkna i hemska känslor och tankar.

Tur att det är en ny dag imorgon.


(Sömn måste vara en av de bästa universalmedicinerna. Det är då jag vänder mentala blad.)

Glömmer ibland vilken hund jag har att göra med...

Ibland är det fördjävligt att bli positivt överraskad. Jag tog, som i tidigare inlägg nämnt, med mig odjuret ut för att lära henne jogga fint vid min sida. Jag hade även, som jag tidigare skrev, jacka på mig. Hon gjorde precis som jag trodde och försökte rusa iväg eller attackera mig med sina framtassar....men bara de första 5 minuterna. Det tog 5 minuter att gå de första 100 meterna. Det var en hel del springa, stanna och väda ryggen till när hon gjorde något icke önskvärt. De stoppen som tog längst tid var när hon skällde som en tok. Den vägen vi sprang är ganska ödslig så det var inga problem med att ignorera henne till hon tystnade. Efter de där hundra meterna så gick det hur bra som helst! Jag fick bara passa så att hon inte brötade iväg ibland. Jag blev åter påmind om hur lättlärda sheltiesar är.

Detta medförde att det blev en hel del springande...och jag hade jacka på mig.....det blidde väldigt varmt.

MEN...jag kände mig lättare i kroppen än vad jag gjort på länge. Underbart!


Jag har nu kommit in i stadiet i min träning då jag är konstant hungrig och aldrig blir mätt. Det är mycket problematiskt...för är jag aldrig mätt så resulterar det i att det suger i magen hela tiden vilket medför att jag vill äta, och även om jag äter ordentliga portioner så försvinner inte hungern vilket resulterar i en önskan om att småäta som jag inte känt på länge. Jag vill helst inte äta efter 19.00 men det är mycket svårt att hålla när allt jag tänker på är att få känslan av tomhet i magen att försvinna. Är det fler som känner så när man tränar? Vad gör man åt det? HJÄLP!


Note to myself: Spring inte längre sträckor med jacka om du inte är jagad av något du vill undvika.

Jag har...en plan

Kom hem från skolan för cirkus 20minuter sedan. Om endast en fjärdedel av alla lyssnare var kvar vid föreläsningens slut vad säger det er då?

Jag fick iallafall en välbehövlig sovmorgon, men min kropp och mitt sinne är väldigt trötta och Ninjus säger att hon helst inte vill vara hemma mer själv så det blir inget gym i dag. Istället tänkte jag sätta en plan i verket, att lära Ninja jogga med mig. Den lilla voffen blir så glad när man springer så hon kutar gärnet eller börjar hoppa på mig av lycka. Detta ska tränas bort, med start i dag. Jag räknar med att det kommer att bli lite av en intervallträning i början, vilket passar mig utmärkt. Jag har själv inte joggat ute i den riktiga världen ordenligt på jag minns inte när. Perfekt tillfälle att träna upp både mig och Ninja.

Så nu ska jag hacka lite godis, fylla belöningspåsen och leta reda på klickern och köra igång. Jacka blir det iallafall...som sagt så lär det inte bli jättemycket spring i dag :P